ЖИТТЯ

Погода на 11 грудня: у Переяславі йтиме дощ

У Переяславі дощ прогнозують вдень та ввечері. Температура повітря буде 7-8 градусів тепла.

У суботу, 11 грудня, у Переяславі дощ прогнозують вдень та ввечері. Опади – 0,9 мм. Вранці небо буде хмарним. Температура повітря протягом доби – 7-8 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Дорога буде переважно вологою. Швидкість вітру – 8-16 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 84 та 94 відсотками протягом доби. Тривалість дня 11 грудня – 8 годин 9 хвилин. Завтра день стане коротшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:42, а захід – о 15:51.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1960 році – 10,7 градуса тепла, а найнижчу в 1921-му – 20,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

11 грудня вшановують пам’ять трьох святих — Василя, Стефана, Григорія. Наші предки за цим днем передвіщали погоду на майбутнє літо: якщо сухо і холодно цього дня – на спекотне літо, а якщо день теплий — на холодне літо. Також звертали увагу на сніг: якщо він випав цієї ночі, то лежатиме, а якщо вдень — не затримається. У минулі часи була традиція 11 грудня слухати воду в криницях: якщо чути плескіт, значить і гроші водитимуться.

Нагору