ЖИТТЯ

У Переяславі біля нічного клубу вбили людину: суд виправдав обвинуваченого

У Переяславі біля нічного клубу вбили людину. Суд виправдав обвинуваченого.

16 вересня 2017 року близько 2:40 на автомобільній стоянці біля розважального клубу “Адреналін” в Переяславі один чоловік поранив іншого ножем після раптово виниклих неприязних стосунків. Зрештою поранений внаслідок цього помер в Київській лікарні 7 жовтня того ж року. Однак суд не визнав чоловіка винним, оскільки його дії були вчинені в рамках самозахисту. Апеляція, розглянута в Київському апеляційному суді 19 жовтня цього року, також не змінила рішення. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову ухвалу.

Прокурор Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури подав апеляційну скаргу, в якій просив вирок суду скасувати, постановити новий: визнати вбивцю винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 ККУ (Умисне вбивство) та призначити йому покарання – 15 років позбавлення волі. Обґрунтував це тим, що “суд безпідставно взяв до уваги докази сторони захисту, відкинув докази сторони обвинувачення”.

Суд опитав усіх, хто був біля клубу в ту ніч, і встановив, що обвинувачений чоловік наніс ножове поранення під час самозахисту від нападу чотирьох чоловіків, серед яких у підсімку й був померлий. Ці люди, за словами більшості свідків, на автомобільній стоянці перед входом до нічного клубу збили обвинуваченого з ніг. Щонайменше двоє з них, зокрема, й померлий, нанесли не менше п’яти ударів ногами в область голови та рук обвинуваченого, чим спричинили йому тілесні ушкодження. Деякі інші покази відкинули, тому що вони не відповідали дійсності або ж суперечили показам навіть постраждалих.

Суд залишив апеляційні скарги прокурора без задоволення, а вирок Броварського міськрайонного суду від 27 березня 2020 року щодо обвинуваченого залишив без змін, тобто визнав невинуватим та виправдав за відсутністю в його діях складу злочину.

Нагадаємо, що п’яний чоловік нецензурно лаявся у приміщенні суду Переяслава, чим порушив громадський порядок. Втім, його так і не вдалося притягнути до відповідальності.

Нагору