“Олів’є” – традиційний новорічний салат. Втім, іноді хочеться внести якесь різноманіття до святкового столу. Для цього не варто готувати нову страву, вистачить лише трохи “апгрейднути” вже добре знайому.
Класичний салат у порційних хрумких кошиках – ідеальний вибір для святкового фуршету. Як приготувати таке “Олів’є”, розповість Інформатор.
Продукти:
- 1 ст.л. рослинної олії
- 15-20 скибок тостового хліба
- 2 картоплини
- 1 морквина
- 2 курячі яйця
- 100 г замороженого зеленого горошку
- 250 г курячого філе або вареної ковбаси
- 1 солоний огірок
- 5-6 ст.л. майонезу
- 2-3 гілочки петрушки
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 190 градусів. Форми для тіста змастіть олією.
- Зріжте скориночки із хліба. Скибочки розкачайте качалкою, викладіть у форми і дуже щільно притисніть до дна і бортів.
- Випікайте тарталетки 10-12 хвилин до золотистого кольору, потім остудіть у формах.
- Картоплю, моркву та яйця відваріть до готовності, остудіть, обчистіть і наріжте дрібними кубиками.
- Горошок відваріть у підсоленому окропі за 2-3 хвилини, відкиньте через сито, опустіть у крижану воду і обсушіть.
- Якщо ви використовуєте замість ковбаси куряче філе, то відваріть його в киплячій підсоленій воді за 20-25 хвилин.
- Овочі, яйця та м’ясо наріжте дрібними кубиками, заправте майонезом, посоліть до смаку і добре перемішайте.
- Викладіть салат у тарталетки. Прикрасьте закуску дрібно нарізаною петрушкою.