ЖИТТЯ

Прості та смачні новорічні рецепти: поставте на стіл тарталетки з “Олів’є”

“Олів’є” – традиційний новорічний салат. Втім, іноді хочеться внести якесь різноманіття до святкового столу. Для цього не варто готувати нову страву, вистачить лише трохи “апгрейднути” вже добре знайому.

Класичний салат у порційних хрумких кошиках – ідеальний вибір для святкового фуршету. Як приготувати таке “Олів’є”, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 15-20 скибок тостового хліба
  • 2 картоплини
  • 1 морквина
  • 2 курячі яйця
  • 100 г замороженого зеленого горошку
  • 250 г курячого філе або вареної ковбаси
  • 1 солоний огірок
  • 5-6 ст.л. майонезу
  • 2-3 гілочки петрушки
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Форми для тіста змастіть олією.
  2. Зріжте скориночки із хліба. Скибочки розкачайте качалкою, викладіть у форми і дуже щільно притисніть до дна і бортів.
  3. Випікайте тарталетки 10-12 хвилин до золотистого кольору, потім остудіть у формах.
  4. Картоплю, моркву та яйця відваріть до готовності, остудіть, обчистіть і наріжте дрібними кубиками.
  5. Горошок відваріть у підсоленому окропі за 2-3 хвилини, відкиньте через сито, опустіть у крижану воду і обсушіть.
  6. Якщо ви використовуєте замість ковбаси куряче філе, то відваріть його в киплячій підсоленій воді за 20-25 хвилин.
  7. Овочі, яйця та м’ясо наріжте дрібними кубиками, заправте майонезом, посоліть до смаку і добре перемішайте.
  8. Викладіть салат у тарталетки. Прикрасьте закуску дрібно нарізаною петрушкою.

Нагору