ЖИТТЯ

В Україні дозволили вводити бустерну дозу від COVID-19 всім охочим повнолітнім

В Україні дозволили всім охочим зробити бустерну дозу від COVID-19. Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що відтепер Україна вводить бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для усіх вакцинованих від 18 років. Про це він написав 6 січня у соціальній мережі Facebook, передає Інформатор.

“Підписав наказ Міністерства охорони здоров’я України про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися”, – наголосив Ляшко. Додав, що це має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавірусу “Омікрон”. Бажано провести третє щеплення в період із 6 до 9 місяців після другого.

Люди з ослабленим імунітетом теж зможуть отримати бустерну дозу, оптимальний період введення від 3 до 6 місяців після додаткової. Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендують вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в “Дії” орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

Нагадаємо, що станом на 6 січня у лікарні Переяслава перебувало 50 пацієнтів з COVID-19. З-поміж них – 15 жителів Переяславської ТГ та 34 особи із сіл інших ТГ Бориспільщини.

Нагору