ЖИТТЯ

Як не замерзнути взимку під час прогулянки: кілька корисних порад

Взимку, коли надворі мінусова температура, особливо не погуляєш. Але зберегти тепло у таких випадках не є неможливою місією. Існує декілька хитростей, які зроблять ваші прогулянки на відкритому повітрі комфортнішими.

Інформатор розповість детальніше, як не замерзнути під час прогулянки взимку.

Рухайтеся. Одяг допомагає утримати тепло, але лише ваше тіло може його виробляти. Якщо ви замерзли, найкращою стратегією буде почати рухатися, або ж збільшити темп ходьби.

Правильно підберіть кількість шарів одягу. Інколи за високою інтенсивності ходьби дуже важко уникнути перегріву та пітовиділення, тому треба правильно підібрати одяг для прогулянки. Коли немає вітру, вдягайте тепло-ізолюючий шар одягу, щось на кшталт флісу. У вітряну погоду – водо- та повітряно непроникне. При дуже низьких температурах є сенс одягти декілька шарів одягу замість одного товстого.

Візьміть запасні рукавиці. Ваші пальці замерзають найшвидше, тому візьміть дві пари рукавиць. Коли ви відчуєте холод, зніміть рукавиці та спробуйте зігріти пальці в кишенях. Коли кров знов повернеться до ваших кінцівок, просто надягніть запасну пару.

Ніякого алкоголю. Під час прогулянки в холодну погоду випита чашка глінтвейну чи будь-якого іншого алкоголю дає хибне враження відчуття тепла. Насправді під дією спирту судини значно розширюються і швидше віддають тепло.

Задайте правильний темп. Критичним для зберігання вашого тепла є визначення темпу, за якого ваше тіло пітніє найменше, тому що вологий одяг випускає все тепло назовні. Спробуйте задати такий темп, що ви не замерзатимете, але й не перегрієтесь і не спітнієте.

Нагадаємо, що по-справжньому тяжкими ці часи будуть не для нас, а для тих, кому важко сховатися від низьких температур – безпритульним тваринам. Існують рекомендації щодо безпеки в холодну пору і для власників домашніх тварин. Які саме, дізнавайтесь тут. 

Нагору