ЖИТТЯ

У Переяславі встановлять меморіальну дошку поету Володимиру Коломійцю

У Переяславі на фасаді школи встановлять меморіальну дошку поету Володимиру Коломійцю. Виконкомівці надали дозвіл.

На першому цьогорічному засіданні виконавчого комітету 18 січня затвердили питання “Про надання дозволу на встановлення меморіальної дошки Володимиру Коломійцю, з метою вшанування пам’яті поета, лауреата Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка”. Розмістять її на фасаді будівлі Переяславської ЗОШ №1. Звернувся з таким проханням Юрій Авраменко, голова ГО “Шевченківське товариство “Тарасовий Заповіт”. Про це повідомляє Інформатор.

Виконкомівці при обговоренні  спочатку схилялись до того, щоб розмістити меморіальну дошку всередині будівлі, щоб не псувати фасад та естетичний вигляд школи. Але у зв’язку з тим, що там вже є три дошки, все-таки вирішили встановити цю зовні. Виготовили її коштом “Просвіти”. Юрій Авраменко розповів, що дошку встановлюватимуть у лютому чи березні.

Володимир Коломієць народився 2 листопада 1935 року в селі Вовчків (тепер Переяславська ТГ) у родині вчителів. Видав понад 40 збірок. Першу збірку поезій “До серця людського” видав у 1959 році, останню – “Поки ще світить Сонце” – у 2005-му. У 1993 році став лауреатом Шевченківської премії за збірку “Золотосинь”. Помер 24 серпня у 2017 році. Похований у Ржищеві, де з родиною проживав останні 28 років життя.

Нагадаємо, що на засіданні виконкому також погодили видалення 13 дерев у Переяславі. Їх випиляють, тому що аварійні.

Оксана Симоненко

Нагору