ВЛАДА

Як на сесії міськради Переяслава ділили 120 “квадратів”: дружині депутата відмовили

120 квадратних метрів землі не змогли розділити підприємці. Тож цю місію поклали на депутатів.

20 січня на черговій сесії міської ради Переяслава з-поміж архітектурних питань розглянули два, які викликали непорозуміння між депутатами. Йдеться про погодження місця розташування трьох зблокованих стаціонарних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності ФОП Анікієвій Т.В. на вулиці Шкільній, 49 (поз. 5, 6, 7) та погодження чотирьох таких споруд за цією ж адресою (поз. 8, 9, 10, 11) ФОП Жуку А.М. Як виявилося, ці ділянки практично накладаються одна на одну, а підприємці не дійшли згоди, щоб розділити порівну 120 кв. метрів, які там є. Про це повідомляє Інформатор.

Міський голова Вячеслав Саулко пояснив, що зараз необхідно прибрати магазин “Цукерня”, який стоїть на березі річки Альта і належить Тетяні Анікієвій (дружині депутата міськради Юрія Анікієва). Для цього запропонували ділянку, яка перебуває в користуванні “Ощадбанку”. Банк у свою чергу надав дозвіл обом підприємцям працювати на тій ділянці площею 120 кв. метрів. Анатолій Жук погодився взяти із неї 60 “квадратів”, інші 60 залишивши Анікієвій. Однак як повідомили на сесії, Анікієва хоче претендувати лише на 90 “квадратів”.

– Я не розумію, чому ми постійно намагаємося влізти в конфлікті ситуації, – виступила депутатка Марина Навальна. – От немає більше землі в Переяславі, треба брати нас у заручники. Все місто говоритиме, що нас тут зібралася купка, яка підтримує лише депутатів, а іншим підприємцям розвиватися не дають. Наскільки я знаю, другий підприємець вже активно там веде свою діяльність. Якщо депутат Анікієв не погоджується на розділ порівну (тим паче, зараз у його магазина 25-30 “квадратів” – зазначили інші депутати), ставимо на голосування питання по черзі.

Депутат Андрій Іващенко поцікавився, хто першим подав документи на цю ділянку. Отримав відповідь, що Жук це зробив ще два роки тому на засідання виконкому. Головний архітектор Петро Пурденко уточнив: “Ощадбанк” надав погодження Анікієвій у жовтні минулого року, а Жуку в січні цьогоріч. Що було два роки тому, я не знаю”.

Депутат Володимир Башмак взагалі зазначив, що немає підстав виділяти ділянки по 60 кв. метрів, оскільки на цих 120-ти можна спокійно вмістити й чотирьох підприємців. Але все ж “Ощадбанк” наразі надав дозвіл для двох.

Депутати хотіли почути позицію Юрія Анікієва. Проте він відповів, що через конфлікт інтересів не має права впливати на рішення колег і до того ж він не може сказати, чи погодиться на 60 “квадратів” без узгодження з дружиною. Вячеслав Саулко запропонував взагалі зняти ці два питання з порядку денного, оскільки у них ще треба розібратися. На це депутати апелювали, що знімати питання можна лише після відповідних заяв підприємців.

Зрештою обидва питання поставили на голосування, цим самим депутати мали вирішити, чи хтось отримає цю ділянку взагалі. ФОП Анікієва Т.В. отримала 11 голосів, тож рішення не прийняли. Натомість, за ФОП Жук А.М. проголосували 15 депутатів, цього вистачило для позитивного рішення. Чомусь саме в цей момент, а не перед голосуванням, головний архітектор запропонував депутатам визначитися з терміном оренди. Вони запропонували два роки, за зміни в питанні проголосують на наступній сесії.

Вячеслав Саулко сказав, що накладе вето на рішення, оскільки не були вказані терміни. Але здається, що депутати переконали його в тому, що це лише більше посилить конфлікт.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні прийняли новий порядок акредитації журналістів. Спершу серед його пунктів було оцінювання об’єктивності ЗМІ.

Віталій Усик

Фото із сайту міської ради

Нагору