ЖИТТЯ

На Переяславщину приїхала заступниця міністра охорони здоров’я з мобільною бригадою вакцинації

На Переяславщину приїхала мобільна бригада вакцинації. Такі бригади їздять у віддалені населені пункти.

Сьогодні, 23 січня, у село Дем’янці Переяславської ТГ приїхала мобільна бригада вакцинації на чолі з Марією Карчевич, заступницею Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Такі бригади їздять у всі населені пункти, навіть у найвіддаленіші села, а вакцинують переважно людей похилого віку. Про це повідомляє Інформатор.

Таким чином жителів Дем’янець зібрали у місцевій амбулаторії. Загалом сьогодні в амбулаторії від коронавірусу вакцинувались вісімнадцять людей: 12 – вакциною Pfizer, а 6 – CoronaVac

Марія Карчевич розповіла, що в Україні вже близько року триває вакцинальна кампанія від COVID-19 і вже провели близько 30 мільйонів щеплень:

– Цього року ми робимо акцент на якомога ширшому доступі до вакцини від коронавірусу для мешканців сільської місцевості, також для людей похилого віку. Для забезпечення людей вакциною наразі функціонує приблизно 800 мобільних бригад. Два тижні тому ми зробили цілеспрямовану кампанію на виїзди бригад, сформували графіки виїздів і надалі спостерігатимемо, наскільки активно жителі сільських місцевостей будуть щеплюватись. Я сьогодні робитиму бустерну дозу вакцини, адже державні службовці так само вакцинуються для того, щоб показати власним прикладом, що вакцина дає нам захист проти поширення коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що 21 січня в університет Переяслава прибули як місцеві представники освіти, так і інші освітяни України. Вони зібралися на Всеукраїнському форумі, присвяченому одразу декільком святам. Серед присутніх був і заступник міністра освіти України Олексій Шкуратов.

Оксана Симоненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору