ЖИТТЯ

Собачий притулок у Переяславі матиме нові вольєри за грантові кошти

Собачий притулок у Переяславі матиме нові вольєри завдяки перемозі в грантовому конкурсі. Проєкт переяславців “Крок до мрії” посів перше місце у рейтингу.

У грантовому конкурсі Британська рада виступає донором, а ГО “Міцна громада” – реалізаторами. Сам конкурс направлений на проєкти соціальної дії. Британська рада підтримує активних громадян, навіть сам грантовий проєкт назвали “Активні громадяни”. Депутат міськради Андрій Іващенко повідомив про перемогу на своїй Facebook-сторінці. Інформатор дізнався в нього деталі.

– Я збирався писати заявку на паркову лаундж-зону, але поспілкувався з Тетяной Чеботарь (голова ГО “У добрі руки” – ред.), і зрозумів, що притулку дуже потрібна допомога. Вони переїхали на постійну локацію, яку треба розбудовувати, – пояснює Андрій Іващенко.

Голосування спрямовувалося на те, щоб виявити комунікативну спроможність ініціаторів проєкту, налагоджену взаємодію з громадськістю та зрозуміти, що проєкт справді підтримують. Втім, як пояснює Іващенко, окрім голосування є ще вибір членів комісії. Комісія теж віддала позитивну оцінку “Кроку до мрії”.

Грантовий конкурс передбачає залучення до 35 тисяч гривень на потреби притулку. Відповідно до проєктної заявки, є певний перелік дій, які мають бути виконані для реалізації. Базовий план вже є, але він потребує узгодження з грантодавцем.

Нагадуємо, в Переяславі на фасаді першої школи встановлять меморіальну дошку поету Володимиру Коломійцю. Виконкомівці надали дозвіл.

Юлія Кравченко

Нагору