ВЛАДА

Переяславська – восьма, Циблівська – шістдесят третя: на яких позиціях у області наші громади

Нещодавно оприлюднили рейтинг малих і середніх громад Київської області. Які місця посіли Переяславська, Дівичківська, Ташанська, Студениківська та Циблівська громади?

Рейтинг малих і середніх громад ілюструє спроможність та сталий розвиток малих і середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч. Його для кожної області країни складає Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу. Інформатор повідомляє, де в рейтингу розмістилися громади Переяславщини станом на 1 січня 2022 року.

Отож у перелік увійшли 68 громад. У Київській області середній рейтинг становить 39,62 бала. При цьому в Україні середній бал – 26,34. Лише дві громади Переяславщини мають кращий результат ніж середній у країні. Очолила рейтинг Славутицька громада, у якої 148,8 бала, далі йдуть Фастівська (105,1) та Боярська (100,7). Громади із колишнього Переяслав-Хмельницького району мають такі результати:

  • 8 місце – Переяславська громада (88,15 бала)
  • 16. Дівичківська (58,45)
  • 35. Ташанська (23,96)
  • 36. Студениківська (23,77)
  • 63. Циблівська (14,23)

Рейтинг враховує 40 критеріїв та відображає інституційну привабливість громад. Щоб його скласти, фахівці звертають увагу на сайт громади, на відкриті джерела та громадські звернення з документальними підтвердженнями. Вагомою для рейтингу також є анкета, яку заповнюють працівники муніципалітету і надає Фонд на запит громади, або департаменти ОДА та облрад.

Рейтинг малих і середніх громад Київської області

Нагадуємо, у рамках програми “Велике будівництво” на Київщині збудували та реконструювали 5 шкіл, 6 садочків, 6 спортивних об’єктів, 6 приймальних відділень, 8 сільських амбулаторій. У цей перелік потрапив дитсадок у селі Студеники.

Нагору