Зробити вдома якісну ковбасу зовсім не складно. Бутерброди будуть дуже смачні, гарантуємо.
Як приготувати домашню бутербродну ковбаску, розповість Інформатор. Це не так важко, як може здатися на перший погляд.
Продукти:
- 700 г м’якуші свинини
- 300 г м’якуші яловичини або куряче філе
- 13 г звичайної солі
- 10 г нітритної солі (0,4-0,6%)
- 1 куряче яйце
- 400 мл молока
- чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Охолоджене м’ясо тричі перекрутіть через м’ясорубку. У перший раз використовуйте решітку з великими отворами, у другий і третій – з дрібними.
- Додайте до м’яса обидва види солі, перець та яйце. Залийте крижаним молоком та перемішайте за допомогою блендера.
- Розділіть фарш на дві частини. З однієї сформуйте довгу ковбаску і викладіть на складену в кілька шарів плівку. Щільно оберніть і з обох боків зав’яжіть шпагатом.
- Таким же чином сформуйте ковбасу з фаршу, що залишився.
- Розігрійте духовку до 75 градусів. У каструлі нагрійте воду до 80 градусів. Щоб точно визначити температуру води, використовуйте кухонний термометр.
- Опустіть майбутню ковбасу у воду. Візьміть кришку меншого діаметра, ніж каструля. Накрийте ковбасу, щоб занурити її у воду.
- Поставте каструлю на 2 години в духовку.
- Перекладіть ковбасу в ємність із крижаною водою і залиште до повного охолодження.
- Зніміть із готової ковбаси плівку.