Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте варену ковбасу для бутербродів вдома

Зробити вдома якісну ковбасу зовсім не складно. Бутерброди будуть дуже смачні, гарантуємо.

Як приготувати домашню бутербродну ковбаску, розповість Інформатор. Це не так важко, як може здатися на перший погляд.

Продукти: 

  • 700 г м’якуші свинини
  • 300 г м’якуші яловичини або куряче філе
  • 13 г звичайної солі
  • 10 г нітритної солі (0,4-0,6%)
  • 1 куряче яйце
  • 400 мл молока
  • чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Охолоджене м’ясо тричі перекрутіть через м’ясорубку. У перший раз використовуйте решітку з великими отворами, у другий і третій – з дрібними.
  2. Додайте до м’яса обидва види солі, перець та яйце. Залийте крижаним молоком та перемішайте за допомогою блендера.
  3. Розділіть фарш на дві частини. З однієї сформуйте довгу ковбаску і викладіть на складену в кілька шарів плівку. Щільно оберніть і з обох боків зав’яжіть шпагатом.
  4. Таким же чином сформуйте ковбасу з фаршу, що залишився.
  5. Розігрійте духовку до 75 градусів. У каструлі нагрійте воду до 80 градусів. Щоб точно визначити температуру води, використовуйте кухонний термометр.
  6. Опустіть майбутню ковбасу у воду. Візьміть кришку меншого діаметра, ніж каструля. Накрийте ковбасу, щоб занурити її у воду.
  7. Поставте каструлю на 2 години в духовку.
  8. Перекладіть ковбасу в ємність із крижаною водою і залиште до повного охолодження.
  9. Зніміть із готової ковбаси плівку.

Нагору