Інформатор Переяслав

ВЛАДА

Із березня у Переяславі зросте тариф на воду: на скільки та чому

У Переяславі зросте тариф на водопостачання та водовідведення. Рішення прийняли під час засідання виконкому.

У Переяславі скоригували тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які надає ВУКГ. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 15 лютого, під час засідання міськвиконкому. Із 1 березня тариф на водопостачання зросте із 14,34 грн до 18,56 грн за куб. метр, на водовідведення – із 32,69 грн до 43 грн за куб. метр. Тариф на очистку стоків залишається сталим – 19,74 грн. Про це повідомляє Інформатор.

– У сумі підвищення тарифів склало 30 відсотків, – розповіла заступниця міського голови з економічного напрямку Ольга Огієвич. – Останнє подібне коригування було наприкінці липня минулого року, а зросли тарифи із 5 серпня. Пов’язано це підвищення з тим, що зросла вартість електроенергії. У тарифі, який ми приймали влітку, електроенергія коштувала близько трьох гривень за кВт*год., а на кінець року – 5,93 грн. Економічний відділ провів аналіз, це підняття економічно обгрунтоване.

Члени виконкому зазначали, що не варто покладати на людей такі витрати, мовляв, краще надати ВУКГ певну фінансову допомогу з бюджету або ж поворотну фінансову допомогу. Також пропонували перенести рішення на пізніший термін. Однак міський голова Вячеслав Саулко пояснив, що це лише погіршить ситуацію у перспективі. “Можливо, це підвищення стимулює громадян економніше ставитися до води, яку вони використовують”, – сказав він.

Нагадаємо, що в спортивному залі переяславської ЗОШ №7 протікає стеля. Про цю ситуацію ми поговорили з тренеркою ДЮСШ, а про шляхи вирішення – з начальником відділу освіти.

Віталій Усик

Нагору