ЖИТТЯ

“Ми на своїй землі, за нами – правда”: як Зеленський відрегував на рішення про визнання “ЛДНР” Росією

Володимир Зеленський звернувся до українців на тлі ухвалення Путіним рішення щодо визнання “Л/ДНР”.

У понеділок ввечері, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін повідомив про підписання указу щодо визнання “Л/ДНР”. У відеозверненні він попросив російський парламент підтримати рішення та ратифікувати угоди про дружбу і взаємодопомогу з “республіками”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на портал Інформатор Україна.

“Вважаю необхідним прийняти давно назріле рішення: негайно визнати незалежність і суверенітет “Донецької народної республіки” і “Луганської народної республіки”, – сказав Путін.

Зеленський вночі 22 лютого у свою чергу подякував українцям за те, що вони реагують на все спокійно: “Україна кваліфікує останні дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки цього рішення покладається на політичний уряд Росії. Визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід РФ з Мінських домовленостей. Це підриває мирні зусилля та руйнує нинішні переговорні формати. Своїми рішеннями Росія легалізує свої війська, які були на Донбасі з 2014 року”.

Зеленський повідомив, що вже обговорив ситуацію з Макроном, Шольцем, Байденом та Джонсоном. Ініціював скликання саміту Нормандської четвірки та РБ ООН. Президент запевняє: міжнародно-визнані кордони України залишаться такими самими, незважаючи на дії Росії.

Також Зеленський заявив, що ми не піддаємось на провокації, наші кордони надійно захищені. Україна продовжить дипломатичний шлях і має намір використовувати лише мирні методи.

“Нікого і нічого не боїмося. Нікому і нічого не віддамо. Ми на своїй землі. За нами – правда. За нами – Україна. Мета одна – мир в Україні”, – так президент закінчив свій виступ.

Нагадаємо, що 19 лютого на Донбасі бойовики обстріляли насосну станцію та КПВВ “Щастя”. Деталі – тут. 

Нагору