ЖИТТЯ

У Переяславі 17 цуценят не мають домівки: до притулку їх забирати не можна

У Переяславі з’явилось ще 17 безпритульних цуценят. Що з ними робити?

У двір переяславці Анні Танані днями підкинули сімох цуценят: 5 хлопчиків і 2 дівчинки. Наразі вони залишиються там на перетримці. До собачого притулку їх забрати не можуть, оскільки вони не щеплені. Про це Інформатору розповіла голова ГО “У добрі руки” Тетяна Чеботарь.

Зазначила, що, крім підкинутих цуценят, є ще десятеро, народжених на вулицях:

– Одна собачка народила в мікрорайоні Карань (Трубайлівка) на вулиці Губаря п’ятьох цуциків. Ще п’ятьох знайшли біля кафе “Прем’єр” на вулиці Покровській. Вони були без мами. У притулок ми не беремо цуценят без щеплень, тому що вони в нас просто помруть від ентериту (Швидкоплинне інфекційне захворювання собак будь-яких порід. Клінічні прояви захворювання супроводжуються млявістю, відмовою від приймання їжі, блювотою, діареєю, підвищенням температури, поступовим розвитком зневоднення організму тварини та розвитком міокардиту. Часто швидке прогресування симптомів призводить до смертельного результату). Чотири роки тому, коли ми тільки починали займатись притулком і не знали всіх нюансів, взяли 30 цуценят. Із них залишилось тільки троє. На те, щоб зробити всі щеплення, піде десь півтора місяця. Як бачите, проблема у нас не з собаками, а з людьми, які їх залишають.

Якщо ви хочете забрати цуценя, звертайтесь за такими телефонами: (063) 406-11-01 – Анна Танана, (063) 999-00-73, (095) 595-26-67 – Тетяна Чеботарь.

Цуценята, які перебувають на перетримці у Анни Танани

Цуценята в мікрорайоні Трубайлівка

Нагадаємо, що 15 лютого у Переяславі в розподільчому колекторі виявили собаку. Тварину діставали рятувальники.

Оксана Симоненко

Фото та відео із Facebook

Нагору