Інформатор Переяслав

ВЛАДА

Дороги на яких вулицях Переяслава відремонтують першими: відповів міський голова

На громадських слуханнях до міського голови було багато запитань стосовно ремонту доріг міста. Які будуть в пріоритеті?

22 лютого у Переяславі в Центрі культури і мистецтв відбулись громадські слухання. Люди мали нагоду висловити свою думку та наголосити на проблемах, які, на їхню думку, потрібно вирішувати якнайшвидше. Багато звернень до міського голови Вячеслава Саулка було стосовно стану доріг на вулицях Переяслава. Про це повідомляє Інформатор.

Вячеслав Саулко розповів громадянам, які на яких вулицях передусім відремонтують дороги:

– У минулому році ми закупили щебеневої суміші на суму близько двох мільйонів гривень. Спершу засипали найжахливіші ями, а до інших поки не дійшли. Із настанням кращих погодних умов ми запускаємо грейдера на вулицю Генерала Іваневського (про неї на слуханнях запитала одна із жительок – ред.). У роботу включаться всі 26 депутатів. Кожен виноситиме на розгляд пріоритетну для ремонту вулицю округу. Почнемо роботи там, де депутат піклується про своїх виборців. Також серед пріоритетних – вулиця Богомольця з боку Дем’янець. Розробляємо проєкт, щоб розширити дорогу хоча б від Борисоглібської площі до вокзалу. Для цього можуть бути передбачені близько 60 мільйонів гривень.

Саулко пообіцяв звернути увагу й на вулиці Гімназійна, Героїв Крут, Кутузова, а також міст у мікрорайоні Лагері, про які йому сказали на слуханнях. При цьому наголосив: “Ми точно не ремонтуватимемо ті вулиці, на яких жителі будуть перешкоджати роботі. Ремонтуючи вулицю Гетьмана Івана Сулими, в певних моментах доводилось викликати поліцію, щоб заспокоїти людей, адже вони вибігали з лопатами, вилами та сокирами. Причиною такої поведінки було те, що біля кожного двору були звалища сміття, земля, каміння, причепи. І коли постало питання, щоб прибрати це все, то люди вирішили, що вся територія та дорога – це їхня приватна власність і ніхто не має права нічого на ній робити”.

Нагадаємо, що 22 лютого на громадських слуханнях зробили перший крок у питанні пам’ятника “возз’єднання” на центральній площі Переяслава. Містяни хочуть його прибрати. 

Оксана Симоненко

Фото тематичне

Нагору