ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: ранок 11 березня

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію в Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. Станом на ранок 11 березня вона така:

  • Білоцерківський район. Обстрілів не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Проводиться організація надання гуманітарної допомоги населенню. Продовжується робота з формувань екіпажів для доставки вантажів та евакуації населення.
  • Бориспільський район. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Проводиться робота з укріплення блок-постів. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань.
  • Бучанський район. Ситуація напружена. Макарівська територіальна громада – немає зв’язку. У Бородянській територіальній громаді зафіксовано переміщення ворога. Громада готується до евакуації. Немішаєвською, Дмитрівською, Бучанською, Гостомельською громадами ворог переміщається технікою. Уночі відбувалися бої в Ірпені. 10 березня була організована евакуація населення гуманітарними коридорами з Ворзеля, Ірпеня, Бучі, Гостомеля. Вдалося провести евакуацію близько 10 тисяч людей з Бучі, Ірпеня, Гостомеля.
  • Броварський район. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад. У 3-х громадах Броварського району проводяться бойові дії – Калитянській, Великодимерській та Баришівській. Ситуація в даній частині району залишається дуже напруженою.
  • Вишгородський район. Північ району залишається окупованою ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській громадах ситуація контрольована. Населенню надається необхідна допомога. Йде постійне перегрупування сил загарбника. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території, надається допомога та організовується евакуація з району. Місто Славутич повністю ізольоване. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах. Славутич та ЧАЄС (які мають єдину енергосистему) досі знеструмлені, працюють лише підприємства критичної інфраструктури.
  • Обухівський район. Ситуація стабільна, контрольована. Васильківська територіальна громада – ведеться боротьба з диверсійними угрупуваннями.
  • Фастівський район. Ситуація стабільна та контрольована.

Також варто знати:

  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, а також північ Вишгородського району.
  • Бої на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району.
  • Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюються житлові масиви та критична інфраструктура.
  • Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області. В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами.
  • Сьогодні відбувається продовження евакуації населення через гуманітарні коридори з Макарівського напрямку, Бучі, Ворзеля, Микуличей, Немішаєво, Бородянки, Гостомеля, Козаровичей. Гуманітарна допомога направляться в усі 7 районів Київщини.

Нагадуємо, що в Україні набув чинності закон, згідно з яким цивільні особи не нестимуть відповідальності за вбивство російських окупантів.

Нагору