ЖИТТЯ

Спалах коронавірусу, виплати Костіну та деталі міста: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Триває двадцять четвертий день війни, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Адже й справді, довоєнні проблеми переважно були досить несуттєвими, а радощам ми не надавали гідного значення. Щоб у цьому пересвідчитися, пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 19 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі буде локдаун: Київщина переходить до “червоної” зони епідемічної небезпеки

На Київщині посилюється карантин: які обмеження чекають на нас із 21 березня

Ресторани зачиняються, базару на Шкільній не буде: офіційні обмеження у Переяславі

Рівно рік тому в Україні лютував інший ворог – коронавірус. За день 19 березня 2021-го ми підготували аж три публікації, які стосувалися локдауну в Переяславі. Його запровадили із 21 березня. Багато людей турбувалися, що не зможуть працювати і відповідно хоча б якось виживати.

Тарас Костін мав отримати більше із бюджету Переяслава – понад 600 тисяч гривень. Колишній міський голова Переяслава Тарас Костін скористався своїм правом на одержання протягом щонайбільше пів року (або до моменту офіційного працевлаштування) середньомісячної заробітної плати. За це проголосували 16 депутатів із 21 присутнього: невиплата була б порушенням закону, що Костін міг оскаржити в суді. Однак на восьмому сесійному засіданні 18 березня 2021 року, на якому, власне, й прийняли це рішення теперішній голова міськради Вячеслав Саулко зазначив, що середньомісячна зарплата мала б бути майже вдвічі вищою.

Згідно з рішенням міської ради Тарас Костін мав отримувати щомісяця 50770,56 грн. За пів року сума склала 304623,36 грн. “Якщо дивитися в положення про середньомісячну зарплату, то вона вираховується за останні два місяці. Якщо це брати до уваги, то середньомісячна зарплата Костіна мала скласти понад 100 тисяч і відповідно за пів року – більше 600 тисяч гривень. Але ми голосуємо за цифру, яку надав нам фінансовий відділ. Сподіваюся, що там все в правовому полі й у нас ніяких проблем не буде”, – сказав тоді Вячеслав Саулко.

Одна з вулиць Переяслава в деталях: впізнаєте її? А ще ми розважали переяславців різними інтерактивними матеріалами. Ось підготували фоторепортаж з деталями однієї з міських вулиць. Можете й сьогодні перевірити свою уважність.

І пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору