ЖИТТЯ

Українцям надходять небезпечні SMS-повідомлення: як уберегтися

Деяким людям на телефон надходять повідомлення про нарахування 6500 гривень, але, щоб їх отримати, треба перейти за посиланням. Це – спроба заволодіти особистими даними.

Попереджаємо про черговий різновид інтернет-шахрайства: SMS-розсилка на телефон із повідомленням про нарахування грошей. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Telegram-канал Центру протидії дезінформації при РНБО України.

Українцям почало надходити повідомлення на телефон із текстом: “Vam narahovano Groshovadopomoga PB24 6500. Zarahuvatu…”, а далі – посилання. У жодному разі не переходьте за цим посиланням! Є великий ризик того, що ваш телефон буде зламано.

  • Будьте уважні! Якщо ви замовляли послугу отримання одноразової грошової допомоги у розмірі 6500 грн через застосунок “Дія”, очікуйте сповіщення про нарахування грошей у застосунку того банку, клієнтом якого ви є.
  • Нагадаємо, що сповіщення про нарахування грошей не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію.
  • Не переходьте за будь-якими сумнівними посиланнями, не перевіривши їх. Завжди краще зателефонувати на гарячу лінію тієї установи, від якої ви отримали повідомлення, та перевірити справжність отриманого сповіщення.

Нагадуємо, що кібератака з боку російських користувачів останнім часом нерідко дає про себе знати. Як захиститися від цього, дізнавайтеся за посиланням.

Нагору