ЖИТТЯ

Освітня реформа та англійський блогер: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 27 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Освітня реформа в Переяславі: які переваги та недоліки. Заклади загальної середньої освіти згідно з новою реформою ліквідуються. Тепер передбачається три типи закладів: початкова школа, гімназія та ліцей. Тобто для навчання з першого по одинадцятий (в майбутньому й дванадцятий) клас немає закладу.

Які навчальні заклади для середньої освіти будуть в Переяславі:

  • Початкова школа (1-4 класи): теперішня ЗОШ I ступенів №6.
  • Гімназія (1-9 класи): теперішні ЗОШ I-III ступенів №1, ЗОШ I-III ступенів №2, ЗОШ I-III ступенів №3, ЗОШ I-III ступенів №4, ЗОШ I-III ступенів №5, Великокаратульська ЗОШ I-III ступенів, Гайшинське навчально-виховне об’єднання “Загальноосвітня школа I-II ступенів — дошкільний навчальний заклад”, Дем’янецьке навчально-виховне об’єднання “Загальноосвітня школа I-III ступенів — заклад дошкільної освіти”, Вовчківське навчально-виховне об’єднання “Загальноосвітня школа I-II ступенів — дошкільний навчальний заклад”.
  • Ліцей (10-12 класи): теперішні ЗОШ I-III ступенів №7, гімназія.

Попри неоднозначне сприйняття серед батьків учнів, реформа у Переяславській громаді почала втілюватися.

Англійський блогер приїхав до Переяслава: його відео вже переглянули майже пів мільйона разів. На YouTube-каналі англійського блогера Бенджаміна Річа 18 лютого 2021 року з’явилося відео із коротенькою мандрівкою до Переяслава. У блозі, окрім музею просто неба, можна побачити багато знайомих нам вулиць та будівель. Рівно рік тому ми розповіли своїм читачам про це детальніше.

Переходимо на літній час: не забудьте цієї ночі перевести годинники. Сьогодні вночі ми всі перевели свої годинники на літній час. Торік 27 березня Інформатор ще тільки нагадував читачам, що 28 березня о 3:00 потрібно перевести стрілку на годину вперед. Остання неділя березня тоді припала саме на цей день.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору