ЖИТТЯ

Англійський блогер приїхав до Переяслава: його відео вже переглянули майже пів мільйона разів

На YouTube-каналі англійського блогера Бенджаміна Річа 18 лютого з’явилося відео із коротенькою мандрівкою в Переяслав. У блозі, окрім музею просто неба, можна побачити багато знайомих нам вулиць та будівель.

Бенджамін Річ подорожує світом і показує це у своїх відео. Він більш відомий за назвою свого основного YouTube-каналу як bald and bankrupt (лисий та банкрут). Крім основного каналу із 2,79 млн підписників, у блогера є й канал під назвою Daily Bald (Щоденник Лисого). Саме там можна побачити відео, в якому Лисий завітав до Переяслава. Детальніше про це розповість Інформатор.

Спеціалізується Бенджамін Річ не просто на тревел-блогах. Йому до вподоби подорожувати пострадянським простором. Саме на цьому акцентується увага у більшості його відео.

Річ дістався Переяслава звичайнісінькою маршруткою. Перше, що він відзначив після приїзду:

— Ми прибули в це місто, де начебто розташований музей, назву якого я встиг забути. Окрім того, що мені холодно, я застряг у кінці цього автобуса, який раз у раз підстрибував протягом цілих двох годин. Відчуваю, що мене зараз знудить.

На нашій автостанцій блогер російською обмінюється жартами з містянами й вирушає до центральної частини Переяслава. Дорогою зазначає, що наш пам’ятник на честь Першої літописної згадки про Україну дуже нагадує йому древнього вікінга. Повз Стару греблю Бенджамін Річ врешті-решт дістається музею просто неба. Його метою був саме музей космосу, який розміщується на території скансену. Втім, блогеру не щастить — музей зачинений. Останнє, що демонструє мандрівник своїм глядачам — автостанцію “радянського” зразка зсередини. Хоча Україна вже не перший десяток років незалежна держава, радянські пережитки все ще нікуди не поділися. Це досить влучно продемонстував навіть англійський ютубер.

У відео Daily Bald присутня нецензурна лексика й багато чорного гумору. Якщо це вас не бентежить, то можете його переглянути.  Майже пів мільйона глядачів зі всього світу це не відлякало. А що? Непогана можливість трохи підтягнути свою англійську.

Нагадаємо, приблизно два тижні тому стрічки соцмережі Instagram наповнилися неймовірним відео із назвою “What is Ukraine”. Інтернет-компанія XataNET створила відео “What is Pereiaslav”.

Юлія Кравченко

Нагору