ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 29 березня, вечір

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 29 березня станом на 18:00 вона така:

Білоцерківський район. Протягом дня періодично лунав сигнал “Ракетна небезпека”. Захоплених територій військовими формуваннями окупанта чи диверсійно-розвідувальними угрупуваннями немає. Комунальні служби працюють в посиленому режимі, перебоїв з постачанням електроенергії, газу та води не встановлено. Навчальний процес у закладах освіти району триває дистанційно. Розпочато весняно-польові роботи сільскогосподарьскими підприємствами району. Територіальними громадами району здійснюється реєстрація та розміщення цивільного населення, евакуйованого з тимчасово окупованої території. У Білоцерківському районі кількість такого населення складає понад 38 тисяч осіб.

Бориспільський район. Території, захоплені іноземними військами та іншими військовими формуванням, відсутні. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Проведені навчальні стрільби

Бучанський район. Ситуація підконтрольна, але в більшості громад напружена:

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу та електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.
  • Ірпінська ТГ – у Ірпені бій. ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Бородянська ТГ – переміщення ворога. Інфраструктуру зруйновано.
  • Немишаївська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично не має.
  • Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.
  • Гостомельська ТГ – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Дмитрівська ТГ – у частині громади переміщається ворог, частково відсутнє світло. Обстріли у Шпітьках, у Дмитрівкці – міни.
  • Білогородська ТГ – частково відсутнє світло.
  • Борщагівська ТГ, Вишнівська ТГ, Коцюбинська ТГ, Пісківська ТГ в штатному режимі.

Броварський район. У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад спостерігається присутність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. Ситуація в цій частині району залишається напруженою. Зафіксовано ракетний удар по території Калинівської громади, внаслідок чого виникла пожежа на одному з підприємств. Для локалізації пожежі залучені вогнеборці та 6 одиниць техніки. Станом на зарз залишаються відключеними від газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У зв’язку з присутністю воржого війська на даних територіях ремонтні роботи призупинені. Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Проводиться озселення та реєстрація внутрішньо переміщених осіб проводяться на території Броварської міської громади. Евакуйованому населенню надається перша допомога, продукти харчування та тимчасове житло.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольована. Вишгородська, Петрівська та Пірнівська ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Продовжується робота по укріпленню обороноздатності району. Мінометним вогнем були обстріляні околиці села Лютіж, жертв та руйнувань немає. Вороги ракетами обстріляли зруйнований демидівській міст, жертв та руйнувань немає, пошкоджені дві автомашини волонтерів, які чергували на прийом людей з окупованої Димерської ТГ. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. З 14:00 відкрилась можливість евакуації людей з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і ліків через демидівській міст. Загалом евакуйовано більш ніж 500 осіб (Катюжанка, Вахівка). Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Ворог знаходиться на в‘їзді в місто. Станом на 17:30 з міста Славутич виїхало 240 одиниць легкового транспорту (1100) осіб.

Обухівський район. Вся територія Обухівського району перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. В декількох населених пунктах перебої з електропостачанням через сильні пориви вітру. Ремонтні бригади оперативно переключають абонентів на резервні лінії.

Фастівський район. Вся територія Фастівського району перебуває під контролем Фастівської районної військової адміністрації. Об’єкти критичної інфраструктури знаходяться під охороною. Режим воєнного часу та умови комендантського часу забезпечуються належним чином. У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Проводяться навчання з особовим складом загонів територіальної оборони.

Також варто знати:

  • На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснював спроби вогневого ураження підрозділів Збройних Сил України у районах населених пунктів Романівка, Горенка, Личанка, Петрушки, Шпитьки, Мощун, Нова Буда, Майданівка, Любовичі, Забуяння, Наливайківка. Здійснює перегрупування військ та їх часткове відведення на територію республіки білорусь.
  • На Сіверському напрямку обстановка залишається без суттєвих змін. У напрямку на Бровари намагається утримати раніше зайняті позиції та не допустити подальше просування наших військ.
  • Російська федерація заперечує факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості до об’єкту “Укриття” Чорнобильської АЕС. Діяльність російських окупаційних військ в будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження “Укриття” та радіаційного зараження території, де мешкають сотні мільйонів європейців.
  • Використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ здійснюється свідомо, оскільки Збройні Сили України не можуть вести на території зони відчуження бойові дії. Ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій, у зв’язку з нехтуванням окупантами заходами безпеки, а також масовим використанням старих та некондиційних боєприпасів.
  • Противник ослаблений, дезорієнтований, значна його частина відрізана від логістичного забезпечення і продовжує зазнавати втрат.

Нагадуємо, що на території України скасували поділ на карантинні зони та відсторонення невакцинованих від роботи на період воєнного стану. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Нагору