ЖИТТЯ

Книга відволікає від війни: публічна бібліотека Переяслава відновила роботу

Переяславська публічна бібліотека відновила свою роботу. Книжки можна брати із собою або читати в залі бібліотеки.

28 березня свою роботу відновила Переяславська публічна бібліотека. За два дні діяльності по книжки прийшло близько 60 людей. Графік роботи у бібліотеці дещо змінився у зв’язку з воєнним станом: тепер вона працює з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 14:00. Читачі можуть брати книжки додому або залишатись в читальному залі. Детальніше про відновлення роботи Інформатору розповіла директорка бібліотеки Тетяна Майстренко.

– Останні надходження від Українського інституту книги ми отримали торік, – сказала вона. – Але дуже багато своїх книжок приносять люди. Бібліотека зачинилась 24 лютого, адже всі були у стресовому стані і не могли якісно виконувати роботу. Через деякий час ми працювали по дзвінку, тому що є люди, які, читаючи книжку, відволікаються від страшної ситуації. А тепер розуміємо, що потрібно відновлювати роботу.

Попри все, зараз слід бути залученими до допомоги людям і корисними там, де це необхідно. Наразі я допомагаю у пункті видачі гуманітарної допомоги в приміщенні ЦКМ. У відділі культури в нас дуже гарна, віддана своїй справі команда. Це відчувається, бо коли приходиш на роботу, відразу відволікаєшся від війни. А до відчуття реальності повертає лише сирена. Коли оголошують повітряну тривогу, то ми йдемо в укриття неподалік від бібліотеки.

Додам, що вже сьогодні, 30 березня, до нас в біліотеку приходили люди, які тимчасово перебувають в нашому місті. Для отримання книги їм із собою потрібно мати довідку, яка містить в собі інформацію про особу. Її вимушено переселені люди отримують в координаційному центрі. 

Бібліотека відновила свою роботу 28 березня

Стелаж із творчістю Лесі Українки

Є куточок під назвою “Київщина – душа і серце України”

Є люди, які, читаючи книжку, відволікаються від війни

Раніше ми повідомляли, що громадський транспорт із Переяслава до сіл частково відновлює роботу. Графік та маршрути дивіться тут. 

Оксана Симоненко

Нагору