ЖИТТЯ

Пожежі, стадіон, мода: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 30 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі на карантин зачиняється ще один дитсадок: захворіли директор та кухар. Торік у цей час коронавірус продовжував лютувати. Директор ЗДО №10 “Любавонька” та кухар закладу отримали позитивні результати тестів на коронавірус. У зв’язку з цим вирішили призупинити прийом вихованців до садочка із 31 березня до 13 квітня включно. Це був вже другий поспіль зачинений через коронавірус дитсадок.

Пожежі на Переяславщині не втихають: вогонь загрожував лісу. 29 березня на Переяславщині знову зафіксували чимало пожеж, викликаних незаконним спалюванням рослинності. У селі Козлів та на автошляху Бориспіль-Золотоноша гасили вогонь на територіях по три гектара. У Гайшині площа, яку охопило полум’я, була трохи меншою. На щастя, у жодній із пожеж ніхто з людей не постраждав.

На Переяславщині побудують стадіон зі штучним покриттям та трибунами. Торік 29 березня на Prozorro оприлюднили тендер на будівництво стадіону в селі Переяславське Студениківської ТГ. Розміститися він мав на площі півтора гектара. Витратити на будівництво планували 14 млн 643 тис. 327 грн, з яких 12 млн з обласного бюджету в рамках програми “Велике будівництво”, а решта – з місцевого.

Модний Переяслав: що носять жителі міста та що актуально в цьому сезоні. Також торік ми підготували репортаж про модні тренди весняного сезону. Показали, як одягаються переяславки.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору