ЖИТТЯ

У Переяславі попрощалися з Андрієм Катковим: він загинув у боях під Черніговом

У Переяславі поховали Андрія Каткова. Він загинув на війні й зостався в нашій пам’яті Героєм.

Сьогодні, 31 березня, у Переяславі попрощалися з Героєм, який загинув на війні, Андрієм Катковим. Він покинув цей світ, захищаючи Україну під Черніговом. Прощання з воїном почалося на вулиці Межирічній, де зібралося близько сотні людей, серед яких родичі, побратими та просто небайдужі переяславці. Про це повідомляє Інформатор.

Прощальні слова говорив військовий комісар, а також міський голова Переяславської громади. Після цього урочистою ходою Андрія Каткова провели до Ярмаркового кладовища. Ховали героя під звуки Гімну України. На жаль, через воєнні дії на похованні не змогли бути ні дружина Андрія, ні його діти.

Переяславець Андрій Катков навчався у ЗОШ №3. Навчався на маляра-штукатура в училищі, що у місті Яготин. Після цього пішов до армії і став військовослужбовцем. Близькі говорять про нього як про порядну й відповідальну людину. Сестра розповіла, що чоловік узяв на себе вогонь під час евакуації дітей під Черніговом. Завдяки йому вдалося врятувати чимало життів. 24 серпня цього року в День Незалежності України йому мало б виповнитися 50 років.

Герої не вмирають. Вічна пам’ять Герою.

Представники духовенства проводжають Андрія в останню путь

Люди тримають свічки під час літургії

Військові також прийшли з квітами

На очах близьких сум

Прощання з українським Героєм

Андрія Каткова проводжали урочистою ходою

Лунали молитви та Гімн України

Зібралися як родичі, побратими, так і просто небайдужі переяславці

Нагадуємо, сьогодні у Студениках також поховали Артура Ушка. Він загинув 12 березня, захищаючи Україну, біля Гостомеля на Київщині.

Нагору