ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 31 березня, 11:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 31 березня станом на 11:00 вона така:

Обухівський, Бориспільський, Білоцерківський райони. Ситуація контрольована. Ніч минула спокійно. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений освітній процес дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – у підвищеній боєготовності.

Бучанський район. Ситуація підконтрольна, але у більшості громад напружена:

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.
  • Бородянська ТГ – переміщення ворога, заблокована, зруйнована інфраструктура.
  • Немішаєвська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.
  • Гостомельська ТГ – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська ТГ – в Ірпені був бій. ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйнувана. Постійні обстріли.
  • Дмитрівська ТГ – частиною громади переміщається ворог, частково немає світла. Шпітьки вночі обстріляли, два будинки зруйновано.
  • Білогородська ТГ – частково немає світла.
  • Пісківська, Борщагівська, Вишнівська, Коцюбинська ТГ – в штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 30 на 31 березня минула спокійно. У результаті бойових дій на території Броварського району завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів.

З населених пунктів Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад спостерігається виведення ворожих сил за межі Броварського району. Підрозділи ЗСУ продовжують вести оборонні дії та здійснюють успішні контратаки на окремих територіях району. Тим самим проводять активний і дієвий обстріл місць скупчення противника.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повном у обсязі.

Вишгородський район. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Триває робота з укріплення обороноздатності району.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення продуктів харчування і ліків.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Планується продовження евакуації людей зі Славутича.

Фастівський район. Територій, захоплених російськими військами або іншими військовими формуваннями, немає. Об’єкти критичної інфраструктури – під охороною. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Проводяться навчання з особовим складом загонів територіальної оборони. Повідомлено про обстріл нафтобази в місті Фастів. Інформації про постраждалих немає.

Також варто знати:

  • Морально-психологічний стан російських ворожих військ та рівень мотивації особового складу окупаційних сил до участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення.
  • На територіях Київської області, залишених ворогом, часті випадки замінування території та будівель місцевих жителів.
  • На всіх напрямках російського ворога успішно стримують ЗСУ, на деяких – наші війська здійснюють успішні контратаки.
  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються населені пункти вздовж житомирської траси, Буча – Ворзель – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району, території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерської громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається перегрупуватися.
  • Щодня фіксується від 30 до 40 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури Київщини. Загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7%.

Нагадаємо, що сьогодні Переяславщина попрощалася зі своїм Героєм. У Студениках поховали Артура Ушка.

Нагору