ЖИТТЯ

Посилення карантину, пожежі та ляльки-мотанки: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 2 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі посилюють карантинні обмеження: закривають школи та садочки. 2 квітня минулого року на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС рекомендували закрити на карантин всі навчальні заклади. Оскільки у Переяславській ТГ ситуація із захворюваннями на коронавірус лише ускладнювалася, під час засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС прийняли такі рішення:

  • призупинити прийом вихованців в усіх закладах дошкільної освіти Переяславської ТГ;
  • перевести на дистанційну форму навчання заклади загальної середньої освіти та позашкільної освіти.

Такі обмеження мали діяти з 5 до 9 квітня включно. Також на цей же термін необхідно було забезпечити перевезення пасажирів у громадському транспорті у кількості 50 відсотків сидячих місць.

На Переяславщині горять ліси та поля: нові випадки пожеж. 1 квітня 2021 року на Переяславщині знову зафіксували чимало пожеж, викликаних незаконним спалюванням рослинності. У Переяславі був один підпал. Також гасили вогонь у селах Помоклі та Гречаники.

У Переяславі відкрили виставку авторських ляльок-мотанок Тетяни Мартинової. З 1 квітня у Переяславі в музеї кобзарства почала діяти виставка ляльок-мотанок. Оскільки тоді діяли карантинні обмеження і музей був зачинений для відвідувачів, виставку представили на офіційному сайті НІЕЗ “Переяслав” в онлайн-форматі. 20 авторських ляльок для виставки надала переяславка Тетяна Мартинова.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору