ЖИТТЯ

Послаблення карантину, загальноміська толока та весняний настрій: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад пів сотні днів триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 15 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Послаблення карантину в Переяславі: з понеділка почнуть працювати школи та дитсадки. 15 квітня 2021 року на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення відновити очне навчання для школярів 1-4 класів та відновити роботу дитсадочків Переяславської громади. У заклади діти повернулися із понеділка, 19 квітня.

Загальноміська толока в Переяславі: прибрали два парки та колишню військову частину. 15 квітня у Переяславі влаштували толоку: прибирали територію колишнього військового містечка та центральні парки. Працівників комунальних служб, Переяславської міської ради, а також небайдужі переяславці вийшли привести місто до ладу.

У Переяславі загорівся житловий будинок: відео з місця події. Торік 14 квітня до рятувальників надійшло телефонне повідомлення про загоряння житлового будинку в Переяславі на вулиці Петропавлівській. Пожежу погасили. Постраждалих не було.

Обличчя Переяслава: який настрій у жителів міста цього тижня. Якою була середина весни для переяславців рік тому, ми зафіксували на камеру. З усмішками на обличчях та в легких куртках – саме такими були люди на наших знімках.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору