Переяслав Перейти на сайт

Яка ситуація у Київській області: 18 квітня, 12:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 18 квітня станом на 12:00 вона така:

Білоцерківський, Бориспільський, Обухівський, Фастівський райони. Територій, захоплених російськими військами або іншими військовими формуваннями, немає. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Триває посівна кампанія. Працює додаткова техніка для облаштування лінії оборони районів. Упорядковується діяльність добровольчих формувань.

По інфраструктурі Васильківської територіальної громади (Обухівський район) зранку завдали ракетного удару. Інформація уточнюється.

Броварський район. Ніч з 17 на 18 квітня минула без надзвичайних подій. Щодня в населених пунктах району проводяться роботи з відновлення електропостачання (заміна електроопор, пошкоджених дротів та обладнання). Залишилося відновити електропостачання 632 абонентам.

АТ “Київоблгаз” щодня проводить ремонтні роботи пошкодженого газопроводу та поступового відновлює газопостачання населенню. 17 квітня у Броварському районі послугу розподілу газу подано 100% споживачів (крім с/т Мокрець – 94 об’єкти). Також здійснюється контроль на раніше запущених об’єктах.

Сільськогосподарські підприємства проводяться весняно-польові роботи. У районі відновлені пасажирські перевезення.

Бучанський район. Ситуація контрольована.

Вишгородський район. Ситуація контрольована. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській ТГ частково немає зв’язку та електропостачання. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, завезення гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури. Відновлено електропостачання в смт Іванків та 30 населених пунктах Іванківської громади, в населених пунктах Димерської громади.

Також варто знати:

Нагадаємо, що вже через тиждень переяславці відзначатимуть одне з найважливіших християнських свят – Великдень. Чи доцільно святкувати під час воєнного стану, розповіли священники з Переяслава.