ЖИТТЯ

Статус учасника бойових дій в Україні отримають не всі добровольці: чому

Статус учасника бойових дій в Україні отримають не всі добровольці.

Статус учасника бойових дій (УБД) зможуть отримати добровольці, які безпосередньо брали участь у бойових діях. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Міністерство у справах ветеранів України.

Відповідно до оновленого законодавства, кожен захисник, який безпосередньо брав участь у бойових діях у складі бригад тероборони та добровольчих формувань територіальних громад, має право отримати статус учасника бойових дій та відповідні соціальні гарантії від держави. При міністерстві працюватиме комісія за участю представників відомств сектору безпеки та оборони, яка займатиметься цими питаннями.

“Коли ухвалювався закон, що дає добровольцям право на набуття статусу УБД з відповідними соціальними гарантіями, ніхто не знав, де почнуться військові дії. Це право було надано по всій Україні. Проте згідно з порядком надання статусу, отримають його лише ті, хто брав безпосередню участь у бойових діях”, – пояснила голова відомства Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, що Укрзалізниця фіксує збільшення попиту на повернення українців з-за кордону. Детальніше про це дізнавайтесь тут. 

Нагору