ЖИТТЯ

Послаблення карантину та великодні подарунки: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 30 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі скасовують локдаун: що буде дозволено із 1 травня. 30 квітня 2021 року на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення про встановлення у Переяславі “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки. Майже протягом місяця наше місто, як і вся Київщина, перебувало в “червоній” зоні. Однак із 1 травня вся область разом із Переяславом послабила обмеження. Відтак для людей відчинили всі заклади харчування, за парти повернулися всі учні шкіл (до цього рішення в школу ходили лише учні молодших класів).

Активісти подарували жителям Переяслава 30 великодніх пакунків: відео. Напередодні Великодня у п’ятницю, 30 квітня, депутати міської ради та місцеві активісти провели благодійну акцію під гаслом “Турбота”. До ініціативної групи увійшли Олександра Дем’яненко, Григорій Ярема, Євгеній Глазунов та Ольга Щербак. Вони закупили паски та продуктові пакунки для пенсіонерів із різних мікрорайонів Переяслава. Загалом об’їхали 30 осель.

Перекриття доріг, камера над набережною та Великдень: дивіться найсвіжіші новини Переяслава. У тижневому підсумковому випуску новин рік тому ми розповіли про вандалізм у Ташані, де хтось спалив багатовікову тополю, рішення сесії міської ради та ініціативу інтернет-провайдера ХатаNet, який встановив на багатоповерхівці камеру, щоб всі охочі могли слідкувати за тим, як триває будівництво набережної Альти.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору