ЖИТТЯ

День матері, старт футбольного чемпіонату та базар після локдауну: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 9 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

“Після народження дітей моє серце наповнилося любов’ю”: історія Дарії Фетісової з Переяслава. Щороку в Україні День матері відзначають у другу неділю травня. У 2021-му це важливе та світле свято припало на 9 травня. Переяславка Дарія Фетісова розповіла нам, як це — бути мамою трьох прекрасних діточок.

Велика Каратуль знімається, нудне міське дербі: як розпочався чемпіонат Переяславщини з футболу. Торік 8 травня стартував чемпіонат Переяславщини з футболу. На турнір заявилося десять команд. Однак вже після першого туру знялася Велика Каратуль. Команда не зібралася на перший виїзний матч із Вовчковом, і оцінивши свої реальні можливості, прийняла рішення не брати участь в чемпіонаті.

“Переяслав-БРСМ” та “Солонці” на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі провели матч-відкриття. Можливо, через негоду, а скоріше за все, з інших причин на трибунах зібралося дуже мало людей. Команди зіграли відповідно, забивши на двох лише один гол. Відзначилися саме “Солонці”, здобувши першу перемогу. У центральному матчі туру Семенівка (Студениківська ТГ) та “Матадор” (Переяслав) не змогли виявити кращого – 1:1. Інші дві гри завершилися розгромами: Дем’янці (Переяславська ТГ) – Циблі (Циблівська ТГ) 6:0, “Дніпро” (Дівички) – Лецьки (Циблівська ТГ) 7:0.

Базар у Переяславі після локдауну: знову продають одяг та взуття, попиту на м’ясо та “молочку” немає. 9 травня минулого року на вулиці Шкільній у Переяславі вже продавали одяг, взуття та промислові товари. 1 травня вся область разом із Переяславом перейшла до “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки, тобто карантинні обмеження послабили. Майже два місяця торговці не могли там працювати. Повний репортаж із торішнього базару – за посиланням.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору