ЖИТТЯ

Ленд-ліз, Євробачення та Пулітцерівська премія: що позитивного було цього тижня

Kalush Orchestra закликали врятувати “Азовсталь” зі сцени “Євробачення”, українських журналістів нагородили “Пулітцером”. А що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого в Україні оголосили воєнний стан, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Це надасть йому розширені повноваження щодо передавання або надання в оренду Україні оборонних засобів для “захисту цивільного населення від російського військового вторгнення” та інших цілей. Закон про ленд-ліз дозволяє значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить вибити російську армію із наших територій.

Після заклику Kalush Orchestra врятувати “Азовсталь” зі сцени “Євробачення” кількість запитів на тему в Google зросла в рази

Представники України на Євробаченні-2022 Kalush Orchestra наприкінці свого виступу закликали світ врятувати Маріуполь та “Азовсталь”.  Одразу після цього Google Trends показав різке зростання запитів у Google на тему “Азовсталь” та “Маріуполь”. Світ почув наших артистів і серйозна проблема для нашої країни тепер отримала ще більше уваги.

Полк “Азов”, який продовжує відбивати напади рашистів на “Азовсталь”, відзначив вчинок Kalush Orchestra. На своєму офіційному каналі в Telegram полк подякував артистам за підтримку.

Потяг Київ – Івано-Франківськ перейменували на “Стефанія Експрес”

Укрзалізниця перейменувала поїзд 43 Київ – Івано-Франківськ. У розкладі цього року він офіційно стане Стефанія Експресом. Вокзали Києва, Калуша та Франківська вітатимуть цей поїзд піснею “Стефанія”. Це буде перший поїзд у світі, названий на честь мами.

Нагадаємо, 14 травня у Турині відбувся фінал конкурсу “Євробачення-2022”. Український гурт Kalush Orchestra, як і прогнозували букмекери, посів заслужене перше місце з піснею Stefania.

Пулітцерівська премія оголосила про спеціальну відзнаку для українських журналістів

Українських журналістів відзначили спеціальною нагородою Пулітцерівської премії-2022 за роботу під час повномасштабного вторгнення росії. Про це йдеться у повідомленні  Національної спілки журналістів України.

“Рада Пулітцера нагороджує журналістів України за їхню мужність, витримку і відданість правдивому висвітленню під час безжального вторгнення Володимира Путіна в їхню країну та його пропагандистську війну в росії. Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію і навіть смерть у своїх лавах, вони наполегливо намагалися дати точне уявлення про жахливу реальність, віддаючи честь Україні та журналістам усього світу”, – йдеться у повідомленні.

У Польщі зробили поштові марки із Зеленським: їх розібрали за годину

Поштовий оператор Польщі надрукував марки із зображенням президента України Володимира Зеленського. Ініціатором ідеї став депутат Краківської міськради Лукаш Вантух. Загалом виготовили 99 аркушів по 9 марок у кожному з них. Ціна одного набору – 4500 злотих (близько 30 000 грн). Попит виявився настільки великим, що продаж зупинили вже за годину. Від продажу зібрали близько 3 мільйонів гривень. Усі гроші підуть на придбання допомоги для України.

Нагадаємо, що Київрада ухвалила рішення про декомунізацію назви Арки дружби народів. Відтепер вона називатиметься Арка Свободи українського народу.

Нагору