ЖИТТЯ

“Швидка” на футболі, агресивні собаки в парку та миловаріння: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Майже три місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 15 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

На суботнику в Переяславі на депутата напала собака: будки необхідно перенести з парку. Торік 15 травня зранку в неофіційному парку “Набережний” у Переяславі провели п’ятий за рік суботник. Людей зібралося небагато – близько 15-20 осіб. Активістка Олександра Дем’яненко розповіла, що в парку стоять будки, в яких живуть агресивні собаки. Вона збирала підписи для вивезення цих будок із тваринами: “Будок тут приблизно десять, бігає багато собак. На одному із суботників собаки намагалися напасти на дитину, але її врятував депутат міськради Євгеній Глазунов. Він хотів захистити дівчинку, але собаки пішли на нього”.

На матч чемпіонату Переяславщини з футболу довелося викликати “швидку”. Того ж дня відбувся другий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. У центральному матчі на університетському стадіоні в Переяславі “Матадор” приймав попереднього чемпіона – команду Дем’янець. Господарі перемогли з рахунком 3:2.

В одному з епізодів у середині другого тайму в ігровому моменті зіткнулися воротар та захисник “Матадора”. Перший зміг продовжити гру, а от у другого – Максима Бражука – була кровотеча через розсічення голови, він довго не міг прийти до тями і покинути поле. Зрештою, арбітр матчу Владислав Столяренко телефоном викликав на стадіон швидку допомогу. Медики “чаклували” біля постраждалого, вже коли він вийшов за межі поля. Як повідомив Інформатору Столяренко, футболіста повезли до бориспільської лікарні зашивати рану. Також додав, що така ж травма сталася й у гравця Цибель у цьому ж турі.

“Миловаріння – це святкова робота”: Діана Гладченко із Переяслава розповіла про своє захоплення. Переяславка Діана Гладченко протягом життя шукала себе: література, малювання, педагогічна діяльність — все це не йшло до душі. Одного разу вона подивилася на красиве мило у формі сови, яке їй подарували, й подумала, що теж могла б створювати таке. Тепер заробляє цим на життя. Діана має власну майстерню-магазин, де вона презентує свої цікаві роботи на будь-який смак: від мила у формі ялиночок і квітів до оголених частин тіла. Журналістка Інформатора поспілкувалася з нею про аспекти роботи, цікаві випадки, дохід та багато іншого.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору