ЖИТТЯ

Для збереження пам’яток архітектури в Переяславі частково обмежать рух вантажівок

Центральною частиною Переяслава не їздитимуть вантажівки. Виконком прийняв для цього відповідне рішення.

Сьогодні, 17 травня, на черговому засіданні виконкому прийняли рішення про встановлення дорожніх знаків “Рух автомобілів” та “Напрямок руху для вантажних автомобілів” у кількох місцях Переяслава. Це роблять, щоб зберегти дві пам’ятки архітектури: Вознесенський собор та його дзвіницю. А також для того, щоб зупинити руйнування дорожнього покриття на вулицях Богдана Хмельницького та Сковороди в центральній частині міста. Про це повідомляє Інформатор.

Переяславському ВУКГ надали дозвіл на встановлення дорожнього знаку “Рух легкових автомобілів” на вулиці Б. Хмельницького (за перехрестям з вул. Покровська та М. Грушевського в напрямку центральної площі). На вулиці Ярмаркова (перед перехрестям з вул. Шкільною) слід встановити знаки “Рух легкових автомобілів” та “Напрямок руху для вантажних автомобілів” (праворуч на вулицю Шкільну). На проспекті Червоноармійців (перед перехрестям з вул. Покровська та Сковороди) слід встановити знаки “Рух легкових автомобілів” (вулицею Сковороди) та “Напрямок руху для вантажних автомобілів” (Покровською в напрямку Б. Хмельницького).

Таким чином повз центр Переяслава, а, зокрема, Вознесенський собор та його дзвіницю вантажівки не будуть рухатися. Однак спочатку це питання необхідно узгодити із відділом поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП. Як зазначив міський голова Вячеслав Саулко, усна домовленість вже є.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому прийняли рішення про демонтаж восьми підприємницьких споруд. Яких саме та чому, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору