ЖИТТЯ

У Переяславі розпочався благодійний фестиваль до Дня вишиванки: відеорепортаж

Музика, вишиванки, смаколики, ярмарок хендмейд-речей. У Переяславі розпочався благодійний фестиваль.

Сьогодні, 17 травня, у Переяславі розпочався дводенний благодійний фестиваль з нагоди Дня вишиванки (його святкуватимуть у четвер) під назвою “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Заходи проводять у двох локаціях: так званому сквері “Серце Переяслава” та місцевому університеті. Організував це дійство Університет Григорія Сковороди в Переяславі за підтримки міського голови Вячеслава Саулка та молодіжного центру “Зустріч”. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні у “Серці Переяслава” почали збиратися люди. Більшість вбралася у яскраві вишиванки. Всюди продавали різноманітні вироби ручної роботи, щоб зібрати кошти для допомоги ЗСУ. Крім того, була можливість залишити подарунок для захисників.

Серед тих, хто пропонував вироби, була переяславка Тетяна Мартинова. У неї на прилавку були ляльки-мотанки.

– Це сувенірна подарункова лялька, але вона має ще й значення оберега, – сказала майстриня. – Це ручна робота, виконана на основі традиційних українських технік. На цих мотанках можна побачити різну техніку вишивки: низ, мережка, набирування, лиштва та багато інших. Я вишиваю традиційними українськими техніками – не хрестиком. У середньому подібну ляльку виготовляю близько трьох тижнів.

Клієнти та працівники Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції теж долучилися до акції. Про це розповіла директорка закладу Раїса Голованова:

– Ми зробили випічку, вторгували 2500 гривень. Дуже швидко розібрали! Випічку готували наші працівники, але не розрахували, треба було зробити більше. Також від Центру соцпослуг ми підготували подарунок для ЗСУ – це шкарпетки, засоби гігієни та інше. Серед речей, які ми продаємо в рамках благодійного аукціону, – вироби наших клієнтів, які вони виготовили у творчих майстернях.

Сьогодні заходи триватимуть до самого вечора: будуть і розіграші подарунків, і класна вулична музика. Завтра все продовжиться із 10-ї ранку. Зокрема у “Серці Переяслава” покажуть мультфільм просто неба, проведуть акцію “Help Mariupol. Help Azovstal! Right now!”, а також виступить гурт “Драбадан”. Із повною програмою ознайомлюйтесь за посиланням.

У Переяславі розпочався благодійний фестиваль до Дня вишиванки

Заходи проводитимуть у двох локаціях

На заході продавали різноманітні вироби ручної роботи

Ляльки ручної роботи

На заході були музика, вишиванки, смаколики, ярмарок хендмейд-речей

Нагадаємо, що серед страшних воєнних подій є багато перемог нашого народу. Кілька найпозитивніших новин минулого тижня – за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео та фото: Володимир Лой

Нагору