ЖИТТЯ

У Переяславі демонтують вісім підприємницьких споруд: які саме та чому

У Переяславі має розпочатися сезон демонтажу незаконних споруд. Що приберуть протягом місяця?

На черговому засіданні виконкому міськради Переяслава 17 травня розглянули питання “Про демонтаж тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території Переяславської міської територіальної громади Київської області”. Прийняли рішення демонтувати 8 споруд, які розміщені без відповідних дозвільних документів. Інформатор розповідає про них детальніше.

Протягом місяця ВУКГ має демонтувати споруди у Переяславі за такими адресами:

Кіоск “Взуття” на вул. Михайла Грушевського, 57, поз. 1 (власниця Федоренко Людмила В’ячеславівна). Станом на 9 травня 2022 року не сплачують за використання місця розміщення. Кіоск потребує демонтажу, як такий, що взагалі не використовується за функціональним призначенням.

Кіоск “Фотопослуги” на вул. Шкільна, поз. 9 (Явлошевич Василь Миколайович). Термін дії договору оренди земельної ділянки закінчився 27 січня цього року. Потребує демонтажу та перенесення в інше місце, оскільки заважає розширенню дороги (виїзду з вул. Гетьмана Івана Сулими на вул. Шкільна).

ТС на вул. Новокиївське шосе, 65 (Нестеровська Вікторія Вікторівна). Сплата за землю до бюджету міста не проводиться. Потребує демонтажу, як такий, що не має дозволу на продовження терміну розташування та не відповідає належному архітектурному вигляду.

Кіоск взуття біля магазину АТБ на вул. Покровська, 43, поз. 1 (Герасименко Олександр Олександрович). Потребує демонтажу, як такий, що взагалі не використовується за функціональним призначенням.

ТС на розі вулиць Шкільна та Набережна (власника не встановили). Дозвільних документів немає, за використання землі не сплачують. Потребує демонтажу, оскільки зазначений ТС без будь-яких дозвільних документів, збудований із піноблоку, що не відповідає ДСТУ для легких будівельних конструкцій.

Кіоск взуття на розі вулиць Богдана Хмельницького та Літописної (Анікієв Олексій Олексійович). Станом на 9 травня цього року сплата за використання місця розміщення не проводиться. Кіоск потребує демонтажу, як такий, що взагалі не використовується за функціональним призначенням.

Кіоск “Ремонт взуття” на вул. Пугачова (власника не встановили). Не використовується за функціональним призначенням.

ТС на вул. Богдана Хмельницького, 55, поз. 1 (Жук Артур Володимирович). Попередження про необхідність демонтажу підприємцеві надіслали ще 17 березня 2021 року на підставі рішення виконавчого комітету міської ради. ФОП Жук А.В. 7 грудня 2021 року сплатив 3670 грн добровільного відшкодування за використання земельної ділянки. У разі початку робіт з реконструкції центральної площі міста ця ТС підлягає демонтажу, як така, що заважатиме виконанню будівельних робіт. Зараз дозвільних документів на встановлення цього ТС немає.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко зазначив, що це лише початок. Надалі демонтуватимуть інші незаконні споруди.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому прийняли рішення про демонтаж магазину “Сенсація”. Це зробили вже не вперше, але контейнер і досі стоїть.

Віталій Усик

На фото: тимчасова споруда ФОП Жук А.В.

Нагору