ЖИТТЯ

Магазин “Сенсація” у Переяславі вкотре хочуть демонтувати

Вкотре виконкомівці прийняли рішення про демонтаж “Сенсації” на Шкільній. Ця епопея вже тягнеться кілька років.

На черговому засіданні виконкому міськради 17 травня прийняли рішення про демонтаж самовільно встановленого металевого контейнера, який призначений для магазину “Сенсація”, на вулиці Шкільній в Переяславі. Ця споруда частково розташована на земельній ділянці комунальної власності, а також перебуває за межами червоної лінії вулиці Шкільної, що перешкоджає її реконструкції та облаштуванню комфортних тротуарних зон. Про це йдеться у рішенні, передає Інформатор.

Точно таке ж рішення виконкомівці приймали ще 19 жовтня минулого року. ВУКГ мало демонтувати контейнер протягом десяти днів. Однак цього не сталося.

Інформатор на початку 2021 року звернувся до міської ради із простим запитанням: чому? Відповідь отримав за підписом першого заступника міського голови Анатолія Фесенка 9 лютого: “Магазин “Сенсація” загальною площею 20,54 кв. м розміщено на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, який видано на виконання рішення Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області. На даний час за попередньою домовленістю з керівником міського ринку власнику даного магазину було надано торгові місця в приміщенні міського ринку “Альта”. Після завершення поточного ремонту даних приміщень власник магазину “Сенсація” погодився відкрити у відремонтованих площах нове торгове приміщенні, та відповідно демонтувати магазин “Сенсація” з території вулиці Шкільна”.

У найсвіжішому рішенні про терміни демонтажу не йдеться. Однак зазначено, що у разі, якщо контейнер неможливо демонтувати та перенести в цілісному стані, то слід розділити його на конструктивні елементи.

Рішення про демонтаж “Сенсації” приймали й за попередньої влади. 22 червня 2020 року вирішили, що контейнер слід прибрати також протягом десяти днів. Через місяць після того тодішня головна архітекторка Переяслава Анна Степаненко говорила: “Ми вже знайшли спільну мову із власником: перемістимо “Сенсацію” в ринок “Альта” з боку річки”.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому прийняли рішення про відновлення базару на Шкільній у попередньому форматі. Тобто вулицю перекриють для транспорту.

Віталій Усик

Нагору