ЖИТТЯ

Труп у річці, найпопулярніші музеї та піньяти: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Майже три місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 18 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

На Переяславщині в річці знову знайшли труп: відео з місця події. 17 травня 2021 року о 13:04 до поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Циблі на вулиці Зоряній на території СТ “Райдуга” у річці Дніпро виявили тіло чоловіка. Відомо, що загиблий – громадянин К.А. 1957 р.н. Близько 7:30 того дня він пішов на риболовлю. Видимих ознак насильницької смерті на тілі не виявили. Він мав серцево-судинні захворювання.

У які музеї Переяслава ходить найбільше людей: ТОП-5 найпопулярніших. 18 травня щорічно у світі відзначають День музеїв. Переяслав славиться як наймузейніше місто: в НІЕЗ “Переяслав” нараховується 23 музеї. Які ж із них є найпопулярнішими серед жителів та гостей міста, ми поцікавилися рік тому. П’ятірка лідерів має такий вигляд:

  • Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (233 957 відвідувачів за останні 5 років)
  • Меморіальний музей Г.С. Сковороди (39 935 відвідувачів)
  • Музей історії народного сухопутного транспорту Середньої Наддніпрянщини (39 899 відвідувачів)
  • Музей-діорама “Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року”  (36 851 відвідувач)
  • Музей “Заповіту” Т.Г. Шевченка (36 851 відвідувач)

Наталія Петруня із Переяслава виготовляє святкові піньяти: що це таке. Наталія Петруня займається виготовленням іграшок з пап’є маше. Називаються вони піньяти та використовуються на різноманітних святах та подіях. Присвятила вона цьому на той час вже два роки, може виготовити вибір на будь-який смак. Інформатор дізнався більше про це неординарне захоплення.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору