ВЛАДА

У Переяславі зменшили фінансування на стерилізацію та корм для безпритульних тварин

На стерилізацію та корм для безпритульних тварин передбачили менше коштів. Чому так?

Сьогодні, 19 травня, на черговій сесії міської ради внесли зміни до Програми з регулювання чисельності безпритульних тварин на території Переяславської громади на 2021-2025 роки. Зокрема, для ВУКГ та ветеринарних клінік передбачили кошти на стерилізацію безпритульних кішок та харчування їх сухим кормом протягом десяти днів після цього, чого не було у 2019-2021 роках. Однак фінансування заклали незначне, при цьому суттєво зменшили його на стерилізацію та харчування безпритульних собак. Про це повідомляє Інформатор.

Зокрема, у попередньому варіанті Програми із 2022 до 2025 року на стерилізацію собак закладали по 250 тисяч гривень, а на харчування – по 120 тисяч. Втім, міський голова Переяслава Вячеслав Саулко запропонував зменшити фінансування у зв’язку з нинішніми бюджетними проблемами. Тож на наступні чотири роки на стерилізацію собак передбачили по 50 тисяч гривень, на харчування сухим кормом – такі ж суми. Для стерилізації котів – 5 тисяч гривень, а на харчування – по 2 тисячі гривень щорічно.

– Реально зараз немає коштів, але взагалі без фінансування ми цей напрямок залишити не можемо, – резюмував Вячеслав Саулко.

Нагадаємо, що на цьому ж сесійному засіданні депутати проголосували за демонтаж трьох пам’яток у Переяславі, які мають стосунок до рф. Серед них – пам’ятник на центральній площі.

Віталій Усик

Нагору