ВЛАДА

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили на три місяці

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили. Чому та які терміни?

Сьогодні, 22 травня, Верховна Рада підтримала продовження терміну дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні ще на три місяці. За це проголосували 320 депутатів. Тож, згідно з указом президента, воєнний стан і загальна мобілізація діятимуть після 25 травня ще протягом щонайменше 90 діб – до 23 серпня. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на заяви низки нардепів, опубліковані у ЗМІ.

Воєнний стан – особливий режим функціонування країни, який запроваджується у разі загрози національній безпеці, територіальній цілісності, військовій агресії. На період дії воєнного стану органи державної та місцевої влади, військові командування набувають додаткових повноважень для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Зазначимо, що воєнний стан в Україні запровадили 24 лютого, відразу після повномасштабного наступу росії. Потім його двічі продовжували на 30 днів – спочатку до 25 квітня, а потім до 25 травня. Зараз його продовжили відразу на три місяці, оскільки контрнаступальні операції значно триваліші, ніж оборонні. Однак якщо Україна виб’є ворога раніше, воєнний стан скасують. Так пояснювали рішення представники президента.

Нагадаємо, що Олексій Кулеба знову очолив Київську ОДА. Президент підписав відповідний указ.

Нагору