ЖИТТЯ

Зґвалтування вагітної, ДТП та зростання тарифів: що ви читали на Інформаторі в травні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у травні. Ви читали про зґвалтування, суїцид та інші переважно не надто позитивні події.

У травні на сайті Інформатора побували 54 тисячі 677 людей. Переглянули наші замітки 737 тисяч 998 разів. Найбільше їх цікавили публікації про зґвалтування та самогубство, ДТП, зростання тарифів. Також без уваги не залишилася новина про демонтаж підприємницьких споруд у Переяславі. Деталі читайте нижче.

На Переяславщині чоловік зґвалтував вагітну жінку (14 329 переглядів). 8 травня у селі Вінинці (Циблівська ТГ) місцевий чоловік зґвалтував вагітну жінку. Раніше судимий чоловік насильно затягнув її до нежитлового будинку та зґвалтував природнім шляхом. Поліції про це повідомив чоловік постраждалої.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 152 (Зґвалтування або насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинені повторно (тобто хоча б двічі). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

На Переяславщині переселенець наклав на себе руки (13 832 перегляди). 19 травня поліції повідомили, що на КПП села Дівички переселенець з Херсонщини 1976 р.н. скоїв самогубство. Його виявили представники територіальної оборони. Відомо, що він покінчив із життям, натягнувши поліетиленовий пакет на голову та вдихаючи з нього газ.

На Переяславщині сталася масштабна ДТП: зіткнулись чотири автівки, є постраждалі (12 349 переглядів). 16 травня на трасі Бориспіль-Переяслав біля села Дівички (Дівичківська ТГ) сталася масштабна ДТП. Зіткнулись чотири автівки, одна із них злетіла в кювет. Чотирьох людей госпіталізували до лікарні Переяслава.

У Переяславі вчергове підвищили тарифи на таксі: скільки тепер платити (8 461 перегляд). У травні в Переяславі знову зросли тарифи на таксі. Востаннє до цього підвищення запроваджували у квітні, а до того – у грудні 2020-го. Відтепер посадкова ціна – 45 та 50 гривень (раніше було по 40). Після другого кілометра кожен наступний так і залишився 15 гривень.

У Переяславі сталася ДТП, є потерпілий: фото з місця події (8 412 переглядів). 4 травня на вулиці Новокиївське шосе в Переяславі сталася ДТП. Зіткнулись автівки Volkswagen Passat і Toyota Camry. За попередніми даними від поліції відомо, що Toyota Camry рухалася із села Чирське (Переяславська ТГ) вулицею Новокиївське шосе. Volkswagen Passat їхав з протилежного боку та, виїхавши на зустрічну смугу, зіткнувся з Toyota. Поліцейські також повідомили, що є постраждала. Її доставили в “травматологію” для надання медичної допомоги.

На базарі в Переяславі подорожчали м’ясо та сало: як це пояснюють продавці (8 396 переглядів). У неділю, 22 травня, на базарі в Переяславі, як і зазвичай, зібралось багато людей. Ціна на м’ясо та сало трохи зросла (у межах двадцяти гривень). Продавці пояснили це тим, що подорожчало пальне, а дехто приїжджає на базар здалеку.

У Переяславі демонтують вісім підприємницьких споруд: які саме та чому (7 919 переглядів). На черговому засіданні виконкому міськради Переяслава 17 травня розглянули питання “Про демонтаж тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території Переяславської міської територіальної громади Київської області”. Прийняли рішення демонтувати 8 споруд, які розміщені без відповідних дозвільних документів. Які саме – дивіться тут.

У Переяславі сталася ДТП за участі поліцейської автівки: фото з місця події (7 459 переглядів). 2 травня на перехресті вулиць Михайла Грушевського, Покровської та Богдана Хмельницького у Переяславі сталася ДТП. Зіткнулись автівка Geely Emgrand та поліцейська машина. За попередніми даними, машина патрульної поліції їхала вулицею Покровською в бік автовокзалу. Автівка марки Geely їхала з боку вулиці Михайла Грушевського і не надала переваги в русі поліцейським.

“Нова Пошта” змінила тарифи: скільки коштуватиме відправка посилки (7 151 перегляд). З 23 травня “Нова пошта” змінила тарифи на доставку та ввела низку спрощень у тарифах та послугах для клієнтів задля полегшення розрахунку вартості відправки. Зокрема, доставка посилок у поштоматах стала дешевшою на 10 грн і тепер коштуватиме 50 грн. Якщо раніше було 7 вагових категорій, за якими оператори визначали ціну, то тепер їх поєднали у 3. Деталі – за посиланням.

На заправку в Переяславі завезли пальне, це викликало ажіотаж: опитування водіїв у черзі (6 962 перегляди). 9 травня на АЗС “КЛО” у Переяславі завезли пальне. Це викликало справжній ажіотаж у жителів міста. До заправки вишикувалась величезна черга. Люди чекали від 20 хвилин до 2 годин. Однак зрештою пальне закінчилося. Журналісти Інформатора поспілкувалися з водіями, поки вони чекали, щоб заправитися.

Нагору