Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Церква апостола Іоанна Богослова у Строкові перейде до ПЦУ: репортаж зі зборів

Церква апостола Іоанна Богослова у Строкові перейде до ПЦУ. Жителі проголосували за це.

Сьогодні, 1 червня, у селі Строкова (Студениківська ТГ) відбулися збори релігійної громади щодо переходу церкви апостола Іоанна Богослова з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України. 59 жителів, які зібралися, проголосували за це рішення, проти – дві особи. Голосування проводили без бюлетенів, просто піднятими руками. Церковним старостою обралу Миколу Жука. Про це повідомляє Інформатор.

Ієрей храму ап. Іоанна Богослова Володимир стосовно переходу церкви висловив свою позицію:

– Я все життя присвятив служінню України і кожного року їжджу на передову. Не один раз був у місцях, де йдуть бої. Я цілком усвідомлюю, що московська агресія почалась не 24 лютого цього року, а 2014 року з окупації Криму. Я служив і служу Богу вірою, правдою. Наша громада існує 30 років, сам я тут 7 років. За цей час я не молився за Русь та не закликав приєднатись до росії. Але сьогодні, щоб зі мною зустрітись, зібрали тероборону, поліцію. Я залишаюсь вірним тій церкві, в якій я хрестився.

Протоієрей Свято-Воскресенського храму, що в Переяславі, Іоан сказав, що не хоче нікого засуджувати або переконувати, звернувся до ієрея Володимира: “Ви молитесь за патріарха кирила як за заблудшого, але ви його визнаєте, як свого предстоятеля. Скільки це може тривати, скільки ви можете обманювати людей?”. Додав, що всі будуть раді бачити отця Володимира у ПЦУ.

Матушка храму ап. Іоанна Богослова запропонувала створити для громади ПЦУ, але їхній храм не чіпати. До Православної Церкви України Володимир зрештою переходити відмовився, зазначивши, що залишає громаду. Протоієрей Іоан наголосив, що майно, яке є у церкві, належить громаді і після її переходу до ПЦУ залишиться там.

1 червня у селі Строкова відбулись релігійні слухання

Слухання були бурхливими та суперечливими

Жителі села проголосували за перехід церкви до ПЦУ

Протоієрей Свято-Воскресенського храму Іоан

За перехід церкви до ПЦУ проголосували 59 осіб

Ієрей храму ап. Іоанна Богослова Володимир

Голосування відбулось без бюлетенів

Нагадаємо, що 28 травня громада підтримала перехід церкви Івана Богослова в Гайшині до ПЦУ.

Оксана Симоненко

Фото: Дмитро Кусай

Нагору