ЖИТТЯ

Погода на 2 червня: у Переяславі буде спекотно

У Переяславі завтра буде сонячно та спекотно. Ввечері синоптики прогнозують грозу.

У четвер, 2 червня, у Переяславі буде сонячно та спекотно. Ввечері синоптики прогнозують грозу. Опади – 0,6 мм. Тепло буде вже вранці, о 6:00, – 17 градусів тепла. Температура повітря вдень та ввечері – 24-25 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-2 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 57 та 90 відсотками протягом доби. Тривалість дня 2 червня– 16 годин 6 хвилин. Завтра день стане на дві хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:49, а захід – о 20:55.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1921 році – 33,3 градуса тепла, а найнижчу в 1963-му – 3,9 градуса з позначкою плюс.

Народні прикмети:

2 червня відзначають день мученика Фалалея, Олександра і Астерія. Мученик Фалалей відомий у народі під ім’ям Огірочник, оскільки з цього дня починали сіяти огірки. “На Пилипа і на Фалалея – діставай огірки пошвидше”. “На Фалалея – сій огірки”. Якщо в цей день багато шишок на ялині – на хороший урожай огірків. У цей час розпускається жасмин. Також ще може цвісти горобина. Пізнє цвітіння цього куща вказувало нашим пращурам на пізню осінь.

Нагору