ЖИТТЯ

Навчальний рік розпочнеться лише в школах з бомбосховищами: що з цим у Переяславі

Чи обладнані школи Переяслава якісними бомбосховищами? Відповів начальник відділу освіти.

Новий навчальний рік офлайн розпочнеться лише в школах, які обладнані бомбосховищами. Про це нещодавно заявив заступник міністра освіти України Андрій Вітренко, передає ресурс Освіта.ua. Яка щодо цього ситуація у Переяславській громаді, поцікавилися депутати міськради під час сьогоднішнього сесійного засідання. Інформатор переповідає.

Начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко відповів, що наразі працює робоча група, буде створена комісія.

– Бомбосховище має бути або обладнане в закладі, або в межах 100 метрів від нього. У більшості шкіл нашої громади немає можливості облаштувати сховище ні в закладі, ні навіть поруч. Тому ми забезпечуватимемо недистанційною освітою передусім дітей, для яких дистанційна освіта нереальна. Тобто ми точно можемо розпочати очно навчальний рік для перших класів. Якщо для прикладу взяти найбільшу школу та найбільший садочок міста, куди ходять відповідно третина школярів та четверта частина дошкільнят, то там панельні будівлі, підвали чисто технічні – вони відразу відпадають. Тому попередньо чотири перші класи сьомої школи ми можемо розмістити у другій школі, плюс її перші класи. Там дітей можна провести в укриття на швейній фабриці. У селах ситуація простіша, бо там школи маленькі. У Великій Каратулі та Дем’янцях є бомбосховища, можуть хоч всі діти йти до школи. Але у будь-якому разі сподіватимемося на швидку перемогу, – пояснив Ярмоленко.

Міський голова Вячеслав Саулко додав, що зі сховищами справді були проблеми. Але завдяки освітянам вони стали кращими. Пошкодував, що зараз для цього напрямку неможливо виділити фінансування.

Нагадаємо, що зараз у Переяславі працює черговий садочок. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору