ЖИТТЯ

У Переяславі водій-порушник намагався дати хабаря поліції

Працівники поліції зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Водій намагався дати хабаря, аби уникнути відповідальності.

Вчора, 23 червня, о 14:57 на блокпосту при в’їзді в Переяслав поліція зупинила автомобіль Volvo під керуванням жителя міста Черкаси 1980 р.н. за порушення правил дорожнього руху. На водія відкрили провадження за ч.1 ст.129 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами). Чоловік намагався дати хабаря правоохоронцям. Про це Інформатору розповіли у відділі поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП

Щоб уникнути адміністративної відповідальності, водій Volvo запропонував працівнику поліції неправомірну вигоду, а саме – 200 гривень. Чоловік поклав гроші до документів на право керування автомобілем перед тим, як передати їх правоохоронцям. Це зафіксувала бодікамера. Речові докази вилучили.

За цим фактом відкриють кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища). Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк, зі спеціальною конфіскацією.

Нагадуємо, нещодавно у розважальному закладі на Бориспільщині порушували вимоги комендантської години. Правоохоронці припинили його роботу.

Нагору