ЖИТТЯ

Оплески Лецькам та перформанс Розовика: огляд першого туру чемпіонату Переяславщини з футболу

Розпочався чемпіонат Переяславщини з футболу. Які головні висновки після першого туру?

Вчора, 25 червня, відбувся перший тур чемпіонату Переяславщини з футболу. У двох матчах на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі гості виявилися сильнішими. А діючий чемпіон прогнозовано не мав жодних проблем із аутсайдером турніру. Інформатор повідомляє деталі старту чемпіонату.

“Переяслав” – Вовчків (Переяславська ТГ) 0:2 (Розовик, 15, 80)

Відкрили чемпіонат “Переяслав” та Вовчків – команди, які цьогоріч декларують боротьбу за медалі чемпіонату. Суперники здавалися досить рівними, але головну роль у цьому матчі зіграла індивідуальна майстерність. У “Переяслава” вчора не знайшлося футболіста, який би повів команду за собою, коли гра не особливо клеїлася. Натомість, у Вовчкова таким лідером став Олег Розовик.

На 15 хвилині, коли Вовчків вдало вибіг у контратаку, він, отримавши м’яча, не побоявся протягнути його вперед і пробити самотужки – 1:0. А коли за десять хвилин до кінця матчу вже сил не вистачало в обох команд, Розовик знову взяв ініціативу на себе. Оббіг захисників “Переяслава”, наче щойно вийшов на поле, і вколотив другий м’яч. Наприкінці зустрічі натхненний Вовчків мав ще кілька нагод відзначитися. “Переяслав”, попри те, що боровся протягом усього матчу, був цього разу слабшим за суперника.

“Бурти” (Переяслав) – “Матадор-Університет” (Переяслав) 0:2 (Ткачук, 45, Євпак, 67)

“Бурти”, які вболівальники за звичкою називали “Солонцями”, змогли нав’язати боротьбу потужнішому “Матадорому”. У першому таймі господарі навіть мали кілька гарних нагод, щоб відкрити рахунок. Але все ж атаки гостей були, хоча й не постійними, але грамотними. Одна з таких під завісу тайму завершилася голом Василя Ткачука. У другій половині зустрічі Максим Євпак закріпив перевагу “Матадора”. Після цього, як мовиться, можна було давати фінальний свисток: одні зрозуміли, що наздогнати суперника нереально, інші – що немає сенсу надриватися, аби забити більше.

До речі, проглядається ще одна інтрига чемпіонату: яка міська команда цьогоріч найсильніша? Певно, що “Матадор” знову поза конкуренцією. А от “Бурти” та “Переяслав” ще поборються за друге місце. Їхня очна зустріч відбудеться у четвертому турі.

Семенівка (Студениківська ТГ) – Лецьки (Циблівська ТГ) 9:0 (Левченко, 6, 45+1, Федоренко, 14, 34, 80, Полуденний, 25, Висоцький, 31, Западнюк, 57, Бурлай, 78)

Лецьківчанам необхідно аплодувати після кожного цьогорічного матчу. Очевидно, що навіть одне здобуте очко для цієї команди стане героїзмом. Однак їхня мета – не у перемогах, а у тому, щоб показати, яким має бути районний чемпіонат. Не для заробітків легіонерів, не для популяризації спонсорів (хоча це все також не слід виключати), а для простих сільських хлопців, які хочуть проводити вихідні з користю.

Раніше таких колективів у нашому чемпіонаті було значно більше, тож Лецьки залишаються чи не єдиним острівцем адекватності районного футболу. А також вони стають прикладом для інших сільських команд: треба заявлятися і грати, не чекаючи відразу перемог, а насолоджуючись грою.

Про Семенівку поговоримо вже після наступного туру. Їх вдома проекзаменує “Матадор”. Там і розберемося, чого варті команди, які вважаються головними фаворитами на чемпіонство.

Нагадаємо, що Інформатор та федерація футболу Переяславщини уклали угоду про співпрацю. Головні футбольні новини – тепер на нашому сайті.

Віталій Усик

Нагору