ЖИТТЯ

Уродженець Переяслава, який зараз живе у США, активно допомагає Україні під час війни

Уродженець Переяслава Сергій Борисов не залишився осторонь війни в Україні. Хоча зараз він живе у США.

Уродженець Переяслава Сергій Борисов разом із дружиною Меган Борисовою, які живуть у США, збирають пожертви на підтримку жителів Переяслава. Протягом першого місяця війни передали декілька тисяч доларів для забезпечення пальним та ліками територіальної оборони міста. У травні Борисов надав 100 повних комплектів військової форми та понад 500 предметів медичного призначення (кровоспинні засоби, турнікети, антибіотики, очищувачі води тощо), значну частину яких відправили безпосередньо у зону бойових дій. Про це Інформатору повідомили у відділі міжнародних зв’язків Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Наразі допомога від Сергія Борисова не припиняється. Захисники очікують на два тепловізори та інші предмети військового спорядження і форму.

– Пожертви передавали члени сім’ї, друзі, сусіди, наші з дружиною колеги, студенти Університету Святого Лева у Флориді. За ці три місяці сотні людей зробили свої пожертвування. Серед них – Кевін Крігер, брат Меган, щомісяця перераховує частину своєї заробітної плати, аби продовжувати підтримувати Переяслав. Сара Німон, директорка дитячого садка “Learning Gate” у Флориді, також зробила значні пожертвування. “Learning Gate” має 10-річну академічну співпрацю із факультетом історичної і соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі та місцевим дитячим садком “Золотий ключик”. Арт Неш, філантроп із Флориди, познайомився зі мною під час заходу “Солідарність з Україною”, який ми організовували у квітні. Арт зробив щедрий внесок, який покрив 50% усіх витрат на придбання та доставку форми, – розповідає Сергій Борисов.

Сергій Борисов – уродженець Переяслава, випускник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Уже багато років проживає y Сполучених Штатах Америки, є професором молекулярної біології Університету Святого Лева у Флориді. Багато переяславців знають Сергія Борисовa як виконавця бальних танців на міських заходах.

Нагадаємо, що Переяслав розірвав угоду про співпрацю із білоруською Вілейкою. Деталі – за посиланням.

Нагору