Інформатор Переяслав

ВЛАДА

Переяслав розірвав угоду про співпрацю із білоруським містом

Білорусь підтримала агресію росії. А Переяслав розриває будь-які зв’язки із цією країною.

Під час останньої сесії міської ради 23 червня депутати прийняли рішення про розірвання “Угоди між Переяслав-Хмельницькою міською радою (Україна) і Вілейським виконавчим комітетом (Білорусь) про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво”. Її уклали ще 22 вересня 2005 року. Про це повідомляє Інформатор.

Причини очевидні – “у зв’язку з пособництвом республікою білорусь агресії росії та повномасштабного вторгнення на територію України”. Також депутати міськради Переяслава керувалися листом Бориспільської районної військової адміністрації від 12 травня 2022 року щодо розірвання будь-яких міжрегіональних угод про торгівельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво, які діють у відносинах з суб’єктами транскордонного співробітництва російської федерації та республікою білорусь.

Нагадаємо, що на цьому ж сесійному засіданні депутати поцікавилися, чому їхнє рішення про демонтаж пам’ятника “возз’єднання” не виконали. Що відповів Саулко, читайте за посиланням.

Фото із травневого сесійного засідання

Нагору