ЖИТТЯ

У Переяславі День Конституції містяни провели разом із письменником Володимиром Шовкошитним

У Переяславі влаштували зустріч із письменником Володимиром Шовкошитним. Він розповів про Конституцію України, презентував книги та поспілкувався зі всіма охочими.

28 червня на території просвітницького центру в Переяславі з нагоди Дня Конституції відбулась зустріч з Володимиром Шовкошитним. Він – уродженець Переяславщини (із села Світанок), письменник, публіцист, громадський діяч, директор видавництва “Український пріоритет”, автор книг “Чорнобиль: я бачив”, “Кров свята”, співавтор всіх основних державотворчих актів України. Розповів про Конституцію України, презентував книги свого видавництва. Після цього всі охочі могли придбати книги та взяти його автограф. Про це повідомляє Інформатор.

Володимиром Шовкошитний сказав, зокрема, таке:

– Над Конституцією працювали два перших скликання народних депутатів. І справді, там депутати ще були народними, допоки не обрали в друге скликання Бакая. Він купив перший закон за мільйон доларів. З того моменту у Верховній раді зрозуміли, що можна працювати не за 12 і 18 доларів, а за більше. Тоді почались переходи із фракцій до інших та продавали місця в список. У результаті це призвело до того, що армію демілітаризували свої ж.

Володимир Шовкошитний змістовно розповів про книги Івана Білика “Скіфи”, Леся Качковського “Вибір Князя Аскольда”, “Олег, імператор русів” та “Рюрик в роду Ск’єльдунгів”.

Була й музична пауза – на сопілці зіграв директор мистецької школи Вадим Ноздровський. А Людмила Леляк зачитала поезію.

На захід прийшло чимало містян

Захід виявився дуже цікавим

Володимир Шовкошитний презентував книги видавництва “Український пріоритет”

Володимир Шовкошитний

Вадим Ноздровський грав на сопілці

Людмила Леляк зачитала поезію

Нагадаємо, що художню школу Переяслава назвали на честь Петра Холодного. Рішення прийняли на сесії міськради.

Оксана Симоненко

Нагору